Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 18, 2014

Faillissement zet definitief streep door Brouwershuis in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Na jaren van uitstel en tegenslag kan definitief een streep door bouwplan Brouwershuis aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. Initiatiefnemer Verhoeven Bouw bv uit Kaatsheuvel is failliet verklaard. 

Op het perceel aan de Hoofdstraat 101, waar ooit een looierij stond, wilde Verhoeven een complex bouwen met acht appartementen en winkelruimte. Het project kreeg de naam Brouwershuis, omdat de vroegere looierij ooit dienstdeed als magazijn voor een
 drankenhandel en daardoor vooral bekendstond als bierbrouwerij.

Het bouwproject kende vanaf het begin af aan veel tegenspoed. Eerst waren er protesten vanuit de buurt en werden op het perceel archeologisch waardevolle resten gevonden, toen ging beoogd partner Pepping Bouw failliet en vervolgens zorgde de ingestorte huizenmarkt ervoor dat er maar weinig belangstelling was voor de appartementen.


Het heeft uiteindelijk geleid tot het faillissement van Verhoeven, waarvoor het Brouwershuis het enige lopende project was. Een woordvoerder van curator Toine
 van de Wildenberg laat weten dat er nog geen duidelijkheid is over wat met het perceel aan de Hoofdstraat gaat gebeuren. Dat ligt nu al jaren braak en staat vol onkruid. Overbuurman Gerard van Wezenbeek van Primera vindt het jammer dat het project niet doorgaat. „Het had op deze locatie prima gepast.” Volgens Van Wezenbeek waren juist afspraken gemaakt met Verhoeven om het terrein in afwachting van de bouw als extra parkeerterrein in te richten. „Het perceel is zo geen reclame voor het winkelgebied. Hopelijk wil een volgende eigenaar het ook toonbaar maken.” 

Bron: Brabants Dagblad. Auteur Erik van Hest

Inwoner Kaatsheuvel ontkent potloodventen in Action-vestiging

BREDA – Een 67-jarige man ontkent dat hij op 9 januari van dit jaar in de Action in Kaatsheuvel zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan een 5-jarig meisje. 

Gisteren verscheen de Kaatsheuvelnaar voor de rechter in Breda, waar officier van justitie Koning 120 uur werkstraf tegen hem eiste plus een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.


De officier heeft geen reden om te twijfelen aan de bij de politie afgelegde verklaringen van het meisje en haar moeder.


Volgens het meisje liet de man niet alleen zijn geslachtsdeel zien,
 maar zei ook dat het een lolly was.

Op opnames van beveiligingscamera’s in de winkel is te zien dat de man de twee steeds in de gaten houdt en het meisje benadert als haar moeder even niet in de buurt is.


Wat tegen de man spreekt is dat hij zich vaker voor de rechter heeft moeten verantwoorden voor zedendelicten.


In 2013 is hij vrijgesproken nadat aangifte tegen hem was gedaan van een vergelijkbaar strafbaar feit dat zou hebben plaatsgevonden
 in de Blokker. De 67-jarige man is in 2006 veroordeeld omdat hij in Waalwijk aan het masturberen was in de nabijheid van een minderjarig meisje. Hij zou ook zijn geslachtsdeel tegen haar lichaam hebben geduwd.

Minder lang geleden is de wijkagent nog bij de Kaatsheuvelnaar langs geweest nadat hij had gehoord dat de 67-jarige man vaak in de buurt van kleine kinderen te vinden was.


Advocaat Cools vroeg vrijspraak. Hij zei dat op de beveiligingsbeelden het geslachtsdeel van zijn cliënt niet te zien is.


De rechter in Breda doet uitspraak op 1 oktober.
 

Wethouder: Taptoe in 2016 op nieuw marktplein

Kaatsheuvel - Het Pleinfestival wordt in 2016 op het nieuwe marktplein gehouden. Dat zei wethouder Gerard Bruininks vanavond tijdens de raadsvergadering. Het Gemeenschapshuis zal opgeleverd worden in het derde kwartaal van 2015

vrijdag, september 12, 2014

Test

dit is een test

Twee doden bij ongeval in Waalwijk

*UPDATE 19.15 UUR* WAALWIJK - Twee personen zijn donderdagmiddag rond 16.00 uur omgekomen bij een bedrijfsongeval bij Van de Reijt Meststoffen BV in Waalwijk. Volgens de politie is een wand met betonblokken ingestort bij het bedrijf aan de Industrieweg.
De slachtoffers zijn een 22-jarige man uit Andel en een 54-jarige man uit Waalwijk. De hulpdiensten, die snel ter plekke waren, konden niets meer voor de mannen doen. Zij overleden ter plekke. 
Een van de slachtoffers was een medewerker van Van de Reijt, het andere slachtoffer werkte bij een bedrijf in de omgeving. Hij was opgeroepen voor een kleine reparatie aan een van de machines. Na de reparatie stonden de twee mannen nog even te praten, toen een wand met betonblokken plotseling naar beneden kwam en bovenop hen viel. 
Burgemeester Nol Kleijngeld was donderdag snel ter plekke om te praten met de directie en met toegesnelde nabestaanden.  Slachtofferhulp was aanwezig om nabestaanden en medewerkers van het bedrijf bij te staan. 
Van de Reijt BV is een groothandel in meststoffen voor de agrarische sector. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend.