Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 31, 2016

Francis Kuijk bedankt iedereen


Mijn Heel Holland Bakt avontuur is officiëel voorbij en wat heb ik genoten.  Alles was leuk ... het bakken uiteraard, mijn medekandidaten, Andre, Janny, Robert en het hele productieteam.  Een onwerkelijke en intense ervaring.  Hoe leuk is het om op deze manier met je passie bezig te zijn? Ik kan je verzekeren, het is waanzinnig en geweldig!


Maar waar ik minstens zo veel van heb genoten is het meeleven van de mensen die ik gedurende mijn dag tegenkwam bij het boodschappen doen of op straat. En van het enthousiasme van kids die postzegels aan de deur kwamen verkopen en van mensen die om een hoek of uit een auto riepen: "Hee Francis, je doet het goed". 

Mensen DANKJEWEL! Jullie hebben mij gedurende de laatste acht weken een hart onder de riem gestoken en omarmd.  

THANKS!

maandag, oktober 24, 2016

Oud-burgemeester Hans van Dun overleden



LOON OP ZAND/HEUSDEN - Oud-burgemeester Hans van Dun van de gemeente Loon op Zand is overleden. Hij stierf donderdag op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Heusden.

J.P.A.(Hans) van Dun was tien jaar Loons burgemeester, in de periode 1985-1995. Daarvoor zat hij als wethouder in het college van Breda. De rasbestuurder van CDA-huize zette met de slogan 'Loon op Zand da's pas Brabant' recreatie en toerisme op de kaart.

Van Dun was een joviale bourgondiër die graag onder de mensen was, maar die ook van duidelijkheid hield en het debat niet schuwde. Na een veroordeling voor rijden onder invloed besloot hij zelf zijn ontslag in te dienen.

Erepenning

In zijn nieuwe woonplaats Heusden maakte hij zich verdienstelijk voor ouderen en gehandicapten en opnieuw voor het toerisme. Hij ontving hiervoor in 2010 de gemeentelijke erepenning.


De afscheidsdienst voor Hans van Dun is donderdag 27 oktober om 14.00 uur in de kerk van St. Jans Onthoofding in Loon op Zand. Vanaf 16.00 is er gelegenheid de familie te ontmoeten in het Stadhuis van Heusden.

Francis: "Ik heb van elke minuut genoten"

KAATSHEUVEL - Winnaar van Heel Holland Bakt werd Francis Kuijk uit Kaatsheuvel net niet. Toch kijkt ze terug op een mooie tijd. ,,Geweldig ook hoe mensen hebben meegeleefd.”

Het scheelde maar een haartje, maar het dubbeltje viel voor Francis net de verkeerde kant op. Niet de door velen getipte Kaatsheuvelse, maar Annemarie Pronk won zondagavond het populaire bakprogramma van Omroep Max.


De spanning was te snijden in de finale. ,,Ik voel het nóg in mijn keel en maag”, zei Francis zondagavond. Ze vond het jammer, maar terecht dat Annemarie won. ,, Ik denk dat zij iets meer techniek heeft laten zien.”

Francis is het bakken nog niet beu en kijkt terug op ‘een ontzettend leuke tijd’. ,,Ik heb van elke minuut genoten.”