Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 20, 2006

Sint Jozefkerk

  Posted by Picasa Wim Luijendijk brengt hoop in Kaatsheuvel.
Gedeputeerde Wim Luijendijk bezocht gisteren de St. Jozefkerk. Zijn bezoek bracht hoop.
De spanning viel van de gezichten van de leden van de stichting STERK af te lezen. De stichting wil de met sloop bedreigde St. Jozefkerk in Kaatsheuvel behouden. Een bezoek van gedeputeerde Wim Luijendijk (cultuur), die door de stichting is uitgenodigd, is een steun in de rug. "Prachtig dat iemand van de provincie naar ons initiatief komt", stelt Lilian Grootswagers, voorzitter van de stichting enthousiast. Wim Luijendijk arriveert om 10.00 uur bij één van de bestuursleden thuis. Hij laat zich bijpraten over de situatie. Om 11.00 uur staat een bezoek aan de kerk op het programma. Alleen voor Luijendijk. Voor de STERK-leden zijn de kerkdeuren gesloten. De gedeputeerde laat zich in de kerk informeren. Lilian Grootswagers wacht buiten af. "Ik krijg van meerdere kanten informatie over wat hier speelt. Dan ontstaat er vanzelf interesse. En dan moet je zelf eens gaan kijken", aldus de gedeputeerde. Al observerend vertelt Luijendijk: "STERK heeft een prima plan. Herbestemming met sociaal culturele activiteiten is prima. Ze mogen alleen anderen niet wegconcurreren".

Kansen
Volgens Luijendijk heeft de provincie geld om de kerk open te houden. "De kerk is voor ons van belang. Je moet alle kansen benutten om het gebouw overeind te houden. Maar er zijn meerdere spelers in het spel". Die andere speler is aannemer Remmers. Die wil woningen bouwen op de locatie. Secretaris van het kerkbestuur Ton Breij is duidelijk: "STERK is voor ons geen partij, we blijven erbij dat wij van het bisdom niet mogen praten over herbestemming van de kerk. De kerk wordt gesloopt."Hij meldt dat een gedeelte van de inventaris is geschonken aan kerken in Letland en Zuid-Afrika. Grootswagers blijft de moed erin houden. "Er zijn meer kerken die op de nominatie stonden om gesloopt te worden die er nog zijn. En de Stichtingsbestuur Natuurpark de Efteling heeft laten weten actief te willen bijdragen aan een haalbaar alternatief voor de sloop."

terug