Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 04, 2007

Sloop Jozefkerk dichterbij

DEN HAAG - De gemeente Loon op Zand heeft terecht een sloopvergunning verleend voor de afbraak van de Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel. Dat heeft de Raad van State in Den Haag gisteren in een uitspraak bepaald. De zaak was door een omwonende van de kerk aan het Wilhelminaplein aangespannen.

De Raad van State ziet geen reden om de sloopvergunning te torpederen, omdat die aan de wettelijke eisen voldoet. Overigens heeft de gemeente eerder toegezegd met sloop te willen wachten totdat duidelijk is of de kerk alsnog rijksmonument kan worden. Onlangs onderstreepte de Raad voor Cultuur de historische waarde van de kerk, maar minister Plasterk besloot vorige week om de kerk geen monumentale status te verlenen. De stichting STERK, die vecht voor het behoud van de kerk, heeft besloten om in elk geval bezwaar te maken tegen die beslissing. De Raad van State vindt die lopende procedure echter geen reden om de sloop te weigeren. Eerder is de kerk door Loon op Zand al afgewezen als gemeentelijk monument.