Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 05, 2007

Kaatsheuvel heeft Turskse supermarkt

Kaatsheuvels – Sinds vorige week maandag heeft Kaatsheuvel er een Turkse supermarkt bij. De zaak is gevestigd aan de Peperstraat 24 en draagt de naam Nazar Market. De zaak wordt gerund door mevrouw Hacer Gocmen-Ot (36) en vaste medewerker Kemal Kral(31). We liepen al jaren met het idee rond om een winkel te beginnen maar het kwam er steeds niet van. Maar toen dit pand op ons pad kwam hebben we meteen doorgebeten”, vertelt Kemal. In de winkel zijn niet alleen Turkse waren te koop maar ook gewoon Hollandse artikelen. Een hoek van de winkel is ingericht voor het afhalen van een broodje döner kebab en een Turkse pizza. “Mensen die tussen de middag eens iets anders eten kunnen dus nu bij ons terecht”, aldus Hacer. Het assortiment loopt uiteen van Turks brood, soepjes, kruiden, baklava, fettakaas rijst, vers fruit en Turkse kruiden. Kortom alles is er te koop. “De supermarkt is een mengeling van Turks en Nederlands, dus de klant kan bij ons ook terecht voor snacks zoals frikadellen, kroketten en hamburgers”. Het vlees is allemaal op de islamitisch manier geslacht. “We wilden niet meteen met alles tegelijk starten maar over enkele weken wordt de winkel uitgebreid met cadeauartikelen en vlees”, aldus Hacer. Volgens de eigenaresse bestaat het klantenbestand momenteel al uit een internationaal publiek. “Er komen Portugezen, Marokkanen, Turken, Bosniers, en Somaliërs in de winkel. Maar ook heel veel Nederlanders”, aldus Kemal. Om de Nederlander kennis te laten maken met buitenlands eten wordt en op vrijdagmiddag om de week een workshop Turks koken gegeven. “We maken het eten ter plekke klaar. De mensen kunnen kijken en het eten gelijk proeven en ze krijgen het recept mee naar huis”. In plaats van een avondje gourmetten kunnen ze dan ook eens een avondje organiseren over de Turkse cultuur”, lacht Haces.