Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 22, 2008

Albert Heijn Kaatsheuvel gaat voortaan elke laatste zondag open

KAATSHEUVEL - Albert Heijn in Kaatsheuvel gaat 27 januari voor de eerste keer op zondag open.

Vanaf dan wil de grootgrutter dit iedere laatste zondag van de maand herhalen. "De wens om ook op die dag open te zijn was er al langer, maar nu is het organisatorisch rond", vertelt filiaalmanager Piet den Hartog. De supermarkt zal gaandeweg bekijken of het aanslaat bij de klanten.

Wethouder Wim Aussems (economische zaken) zet er nog wat vraagtekens bij. "Ik betwijfel of er vraag naar is. De supermarkt is door de week ook tot acht uur open." Volgens Den Hartog kun je vraag ook creëren. Bovendien kan de klant er niet omheen. "Er hangt een groot spandoek aan de gevel. Mensen moeten bijna bukken om binnen te komen", lacht hij.

Bij Albert Heijn werken ongeveer honderd mensen. Daardoor is het mogelijk om op zondag open te zijn. Wethouder Aussems maakt zich op dit moment nog niet zo'n zorgen over de concurrentie voor de middenstand, maar wil wel snel poolshoogte nemen bij de Winkeliersvereniging Kaatsheuvel. "De middenstand is erg belangrijk. Zodra alle supermarkten op zondag opengaan is dat niet fijn voor de ondernemers", redeneert hij. Wilco Jansen, woordvoerder van supermarktketen Em-Té, heeft nog niet van de plannen van AH gehoord. Hij zegt dat het voor de supermarkt in Kaatsheuvel nog geen issue is. "Ons beleid is dat we ons niet laten leiden door anderen", aldus Jansen.

Bron Brabants Dagblad: door Charlotte Backx