Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 09, 2008

Nominaties sporters van het jaar gemeente Loon op Zand bekend

Deze week maakte de jury bekend welke sporters zijn voorgedragen als Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar van de gemeente Loon op Zand. Op vrijdag 25 januari wordt tijdens de ontvangst van de sportkampioenen bekend gemaakt wie de winnaars zijn in de verschillende categorieën.
Een onafhankelijke vakjury heeft de volgende sporters en sportploegen genomineerd (in willekeurige volgorde):


Genomineerd voor Sportman van het jaar 2007:
Snelwandelaar Ad Leermakers van WSV Hart van Brabant
Atleet Tini de Laat van atletiekvereniging DAK
Atleet Gijs Peters van atletiekvereniging Attila
Genomineerd voor Sportvrouw van het jaar 2007:
Atlete Merel de Knegt van atletiekvereniging Attila
Majorette Melissa Broeks van Sparkling Rainbow
Majorette Ramona Broeks van Sparkling Rainbow
Genomineerd voor sporttalent van het jaar 2007:
Ruiter Sophie de Bruin van Ponyclub ROS
Jiu Jitsi Bo Kemmeren van Sportschool Tony van Venrooy
Kanoër Koen Bax van kanovereniging KCT
Genomineerd voor Jeugdsportploeg van het jaar 2007:
Team B1 van VV DESK
Team C van Sparkling Rainbow
Team A1 van V.V. Uno Animo
Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2007:
Team H1 van VV DESK
Team H4 van VV DESK
Team U20 van BC Starz ‘81

In het Weekjournaal van 17 januari aanstaande worden de genomineerden verder gepresenteerd. Door middel van een bon die volgende week in het Weekjournaal afgedrukt wordt, kunnen lezers per categorie een stem uitgebrengen op een van de genomineerden. De nummer 1 per categorie krijgt 3 punten, de nummer 2 krijgt 2 punten en de nummer 3 krijgt 1 punt. Ook de vakjury kiest een nummer 1, 2 en 3. De punten worden bij elkaar opgeteld en de titel gaat naar de sporter of sportploeg met de meeste punten.
Bij een gelijk aantal punten zullen uiteindelijk burgemeester Ria van Hoek-Martens en haar eega Henk van Hoek bepalen wie de titel krijgt. Dhr. van Hoek is zelf meervoudig winnaar van de Schipholloop.

Huldiging
De huldiging van de sporters van het jaar vindt plaats op 25 januari, in het gemeentehuis van Loon op Zand, aan de Nieuwe markt in Kaatsheuvel. Het programma, dat uitsluitend toegankelijk is voor genodigden, start om 19.30 uur, met een welkomstwoord van Wim Aussems, de wethouder voor sport. Vóór de pauze zullen de jeugdkampioenen naar voren worden genodigd, eveneens zullen het sporttalent en de jeugdsportploeg van het jaar bekend gemaakt worden. Na de pauze is het de beurt aan de volwassen kampioenen en de uitverkiezing van sportman, sportvrouw en volwassen sportploeg van het jaar. Na de huldiging is er gelegenheid voor het onderling uitwisselen van sporterva¬ringen. Het einde van de ontvangst is bepaald op ongeveer 22.30 uur.