Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, januari 26, 2008

Raad geeft groen licht voor plan Willibrordusstraat

Kaatsheuvel – Een meerderheid van de Loonse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het voorbereidingsbesluit om 34 woningen te gaan bouwen op het braak liggend terrein in de straat. Voorafgaand aan de raadsvergadering boden de bewoners een petitie aan, ondertekend door meer dan honderd omwonenden om het bouwplan niet door te laten gaan. De bewoners kregen de PvdA achter zich. De partij pleitte bij het college ervoor om het plan aan te houden en eerst te gaan praten met de bewoners. Fractievoorzitter Peter Flohr: “Ons voorstel is om eerst met de bewoners van de om de tafel te gaan zitten om hun te voorzien van de juiste informatie. Als U akkoord gaat met dit preadvies gaat ligt de verkaveling vast. De coalitiepartijen dachten er echter anders over. Volgens Elly de Kort (CDA) zijn de mensen gewend geraakt aan de open ruimte en hebben ze er hun invulling aan gegeven. “De bouw van de woningen was al lang bekend en voor het bouwplan zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen. Dat er door omliggende straten geparkeerd wordt staat los van het bouwplan en valt niet onder de verantwoordelijkheid van wethouder Waijers (CDA, bouwen). Wij vragen wethouder Bsselink (Gemeentebelangen, wegen en verkeer) om samen met zijn collega de parkeercapaciteit te onderzoeken voor de huidige en toekomstige inwoners. Wethouder Hans Waijers: “Het parkeren is een heikel punt. Ik zeg U toe dat ik dat ik met mijn collega opnieuw ga bekijken of er zaken te realiseren zijn die men zou willen, maar ik voel er niets voor om het voorbereidingsbesluit in te trekken. Volgens de wethouder gelden voor dit plan de gebruikelijke inspraakprocedures. “Op 12 februari is er een inloopavond en een 19 februari inspraakavond in de Wetering, en ik beloof U de bewoners nadrukkelijk bij de ontwikkeling worden”, aldus de wethouder.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Niet alleen de PvdA maar ook de VVD heeft niet met het voorstel ingestemd en stond achter de bewoners van de Willibordusstraat. Door de oplettendheid van de VVD in de commisssie-vergadering is het in de raad een bespreekstuk geworden!
Peter Flohr, PvdA

26 januari, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dank je wel Peter,

voor het plaatsen van de correctie op dit web-log.

Jacky Smit , VVD

27 januari, 2008  

Een reactie posten

<< Home