Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 05, 2008

Huis Irakees gezin vaker beklad met hakenkruisen

door Agnes de Goede en Jan in ‘t Groen.

KAATSHEUVEL - De 19-jarige Oisterwijker die in de nacht van donderdag op vrijdag een woning van een Irakees gezin in Kaatsheuvel bekladde met hakenkruisen, heeft dat in januari van dit jaar ook al gedaan.

Volgens een politiewoordvoerster heeft de Oisterwijker de kruisen op de voorgevel geplaatst om wraak te nemen op de zoon van de bewoonster van het huis aan de Mark.

De zoon zou de fiets hebben gestolen van de 19-jarige Oisterwijker, die uit Kaatsheuvel komt.

Behalve het kalken van hakenkruisen gooide de jonge man ook enkele eieren tegen de ramen. De bewoonster van de woning, een 46-jarige Irakese vrouw, deed aangifte. Volgens buurtbewoners staat zij momenteel doodsangsten uit.

De Irakese vrouw is enige tijd geleden ook al telefonisch lastiggevallen door de Oisterwijker. Tijdens dat gesprek werden discriminerende teksten door hem geuit.

Naar verluidt is de politie de dader op het spoor gekomen via het telefoonnummer. Waarom hij in januari de hakenkruisen plaatste, weet de politie nog niet.

De Oisterwijker heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De Irakese familie wordt niet extra beveiligd door de politie. "De wraakactie is kwetsend, maar niet bedreigend", motiveert een woordvoerster van de politie.

"Wel willen we de onderste steen boven krijgen. Daarom moet de verdachte nog een keer terugkomen op het politiebureau om zijn hele verhaal te doen. We willen de hele achtergrond van deze zaak weten."