Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 06, 2009

Nieuwjaarsconcert in het teken van Weense muziek


KAATSHEUVEL - Het traditionele nieuwjaarsconcert van Harmonie Kaatsheuvel krijgt dit jaar met Wiener Mélange een bijzondere invulling vanwege het 40-jarig jubileum van de harmonie.

Op zondag 11 januari zal het nieuwjaarsconcert in de sfeervol aangeklede sportzaal van De Werft (aanvang 14.00 uur) volledig in het teken staan van de Weense muziek met als speciale gasten René Bogaarts op alpenhoorn en dansparen van de Dance Wing Studio Kaatsheuvel.

Het optreden van het Groot Harmonieorkest onder leiding van Peter-Paul van Esch (51) wordt volledig ingevuld met klassieke Weense muziek. De Persischer Marsch en de Radetzky Marsch van Johann Strauss senior, Willem Tell van Rossini, Gold und Silber van Frans Léhar, de Hongaarse dans no.5 van Johannes Brahms en An der schönen blauen Donau en de Tritsch Tratsch polka van Johann Strauss junior zullen het publiek in Rieu-sferen brengen, waarbij ballroomdansparen door de zaal zullen zwieren op walsen van Strauss en Léhar.

Het optreden van Bogaarts (42) uit Bergen op Zoom op alpenhoorn wordt een bijzonder intermezzo. Met zijn enorme alpenhoorn wordt hij bij drie muziekstukken begeleid door het Groot Harmonieorkest. Bogaarts is beroeps hoornist, dirigent van diverse orkesten en verzorgt als enige in Nederland regelmatig een workshop alpenhoorn blazen.
Tijdens het nieuwjaarsconcert, dat gratis toegankelijk is, zal tubaspeler Sjaak Verduijn uit Kaatsheuvel in verband met zijn gouden jubileum als muzikant worden gehuldigd.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

In de Wetering speelt Sophia's Vereeniging ook gratis.

08 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home