Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 01, 2009

Rüttchen van Loon op Zand naar Tilburg

TILBURG/LOON OP ZAND - Het autobedrijf Rüttchen gaat zich vestigen in het pand van de voormalige garage Cuboom aan de Kraaivenstraat in Tilburg.

Als gevolg daarvan sluit het autobedrijf de vestiging in Loon op Zand. Daar werken zo'n 25 mensen. Ze gaan vanuit de nieuwe vestiging personenauto's verkopen van de merken Mercedes Benz en Chrysler.

Volgens Jack Schepers, financieel directeur van de Rüttchen groep, was het al langere tijd een wens van het bedrijf 'om in een stad als Tilburg ook personenauto's te verkopen'. Schepers: "Wij horen in een stad thuis. Vandaar. Bovendien biedt onze vestiging in Loon op Zand, hoewel de plek aanvankelijk niet slecht was, te weinig mogelijkheden en hielden we er al enige tijd rekening mee dat we daar zouden vertrekken."

Rüttchen heeft al een Tilburgse vestiging. Aan de Zevenheuvelenweg worden echter louter bedrijfsauto's verkocht. Het pand van Cuboom stond sinds dit voorjaar leeg na het faillissement van de Renault-garage.

Rüttchen, dat vanwege de moeilijkheden in de autobranche vrij recent ook al 29 mensen moest ontslaan, heeft nu vestigingen in Tilburg, Waalwijk, Oss, Veghel, Breda, Den Bosch, Gorinchem en Tiel. Bij het bedrijf werken 500 mensen.