Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 03, 2009

Loon pakt uit met groot vrijwilligersevenement

Organisatie verwacht duizend vrijwilligers op bedankavond

Kaatsheuvel – De organisatie van de grote bedankavond die de gemeente Loon op Zand samen met een tiental organisaties en sponsoren op 20 november in De Werft in Kaatsheuvel organiseert is rond. Ruim duizend vrijwilligers hebben zich voor het evenement aangemeld. Volgens wethouder Wim Aussems(Gemeentebelangen) wordt de avond méér dan en gezellige feest. “De vrijwilligers van de drie kerkdorpen ontmoeten elkaar. Dat alleen is al uniek”. De avond kost minimaal 30.000 euro, waarvan de gemeente 5.000 euro voor haar rekening neemt. Het overige bedrag is bijeengebracht door sponsors. Volgens Frans Desloover van Casade, die deel uitmaakt van de projectgroep is het evenement eenmalig. “Het is nodig om je waardering te laten blijken, maar de organisatie kost zoveel inspanning dat je dit niet elk jaar kunt doen”.

Elke vrijwilliger krijgt acht consumptiebonnen. De consumpties worden uitgeserveerd door mensen uit de politiek en medewerkers van sponsors.

Er is gezorgd voor een uitgebreid programma: In de sporthal treden de bands Grok en De Bakery Boys op. Daarnaast zijn er optredens van Rob Grijsbach, Lieke en Steffie Roelofs, Emily Brekelmans, Dilona Sulsters, Joris Snaphaan en Eugène Pullens. In de grote zaal zullen DJ’s Eric Dankers en Michiel Dingemans voor de nodige sfeer zorgen. In de foyer kan de vrijwilliger terecht bij de stands van ondersteunende organisaties en de sportbar en de hal is ingericht om even rustig bij te praten. Een apart onderdeel is de verkiezing van de vrijwilligersorganisatie van het jaar. De winnende vereniging ontvangt 1.000 euro en mag er 500 zelf houden De andere 500 euro moet doorgeven worden aan een door henzelf te kiezen organisatie. Daarnaast is er “De Vrijwilliger in beeld”. Vrijwilligers zijn al een poosje bezig met het verzamelen van foto’s van vrijwilligers. Het document zal op de avond aan de heemkundekringen aangeboden worden. Toegangskaarten zijn door de besturen vanaf vandaag af te halen bij het gemeentekantoor.