Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 08, 2010

Dorpshart belangrijk bij overleg nieuwe coalitie

KAATSHEUVEL - De coalitie in de gemeente Loon op Zand moet binnen een maand rond zijn. Dat is in ieder geval het streven van de partijen.

Fractievoorzitter Ad van Laarhoven van de grootste partij Gemeentebelangen (zeven zetels) heeft gisteravond gesproken met de externe informateur Roel van Gurp. De Tilburger gaat de komende tijd met alle partijen in overleg. Hij komt hierna met mogelijke combinaties voor de coalitie, waarna het echte 'formeren' begint.

Een belangrijk verkiezingsitem waren de plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Volgens Ad van Laarhoven (Gemeentebelangen) is het signaal van de kiezers duidelijk geweest: de plannen voor een nieuw dorpshart in Kaatsheuvel hebben voldoende steun. De nieuwe partij Pro3, met vier zetels de tweede grootste in Loon op Zand, had in de campagne juist scherpe kritiek op de kosten en de omvang van de plannen. "Om bij dit onderwerp tot elkaar te komen, zal één van de partijen water bij de wijn moeten doen", aldus Van Laarhoven. "En gezien de verkiezingsuitslag is het niet logisch dat wij dat in dit geval zijn", legt hij uit. "De meeste mensen hebben aangegeven nu echt door te willen met het Dorpshart."

Peter Flohr (Pro3) wil niet vooruitlopen op de onderhandelingen. "Maar iedere partij zal water bij de wijn moeten doen bij bepaalde onderwerpen", stelt hij. "Anders kom je er niet uit." Volgens hem hebben overigens alle partijen, met uitzondering van Gemeentebelangen, aangegeven kritisch te blijven kijken naar de kosten van het dorpshart. "Dus zover liggen we niet uit elkaar."