Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 15, 2010

Kaatsheuvel-Oost wil 'Rode Loper

KAATSHEUVEL – De wijk Kaatsheuvel-Oost heeft nog veel wensen op het gebied van welzijn en zorg. Dit bleek dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in de Gildenbond, die georganiseerd was door de gemeente Loon op Zand en Casade Woondiensten.

De wijkbewoners is gevraagd wast ze echt missen in de wijk. Veel bezoekers zien graag meer voorzieningen, waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Volgens wijkcoördinator René Pagie wordt die leemte nu opgevuld door het groot aantal buurtverenigingen in de wijk. Verder is er alleen De Gildenbond. „Dan houdt het al snel op”, aldus Pagie. Bovenaan het lijstje van de bewoners staat een ontmoetingsplaats naar het model van ‘de Rode Loper’ in Kaatsheuvel West. Mensen die behoefte hebben aan een praatje kunnen daar binnenlopen of de lunch gebruiken of de dag besteden.

Ook willen de bewoners een grand-café voor de middengroepen (van 35 tot 60 jaar) en een gezellig café voor de jeugd en is er grote behoefte aan een medisch centrum in de wijk zoals in Pannenhoef. „Een fysiotherapeut of huisarts is volgens de bewoners niet aanwezig. Daarvoor moeten we naar de andere kant van Kaatsheuvel”, was een veel gehoorde klacht.

Ook is er behoefte aan kleine woonvormen voor mensen met een Persoons Gebonden Budget (PGB) en zijn er te weinig rustbanken in de wijk, waar ouderen, of mensen die revalideren even uit kunnen rusten als ze naar het centrum lopen. Verder staat hoog op het verlanglijstje een wandelpark in de nieuwe wijk De Els II. Ook de komst van een kinderboerderij, waar mensen elkaar ontmoeten wordt toegejuicht. Volgens het wijkteam liggen er plannen voor een wandelpark in het bouwplan De Els II en een wijkpunt in Het Rooi Dorp II (op het terrein van Chalet Fontaine).

Bij alle plannen moet wel rekening gehouden worden met de kosten. De gemeente staat namelijk voor een grote bezuinigingsoperatie.
Vanwege het groot aantal aanmeldingen voor de bijeenkomst volgt er op 15 september nog een tweede avond waar een ander gedeelte van de wijk hun wensen kenbaar kunnen maken.