Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 26, 2010

10e Kunstmarkt gaat dit jaar hand in hand met een monumentaal pand

Kaatsheuvel - Op zondag 12 september vindt alweer de tiende Kunstmarkt plaats die de Kunstcommissie van de gemeente Loon op Zand organiseert. Vanwege de verbouwing van het bruisend dorpshart is gekozen voor een nieuwe locatie in het centrum van Kaatsheuvel. In de schaduw van de sfeervolle neogotische kerk St. Jan in de Hoofdstraat zal dit jaar in de tuinen van de pastorie en op het kerkplein de kunstmarkt gehouden worden.

Een nieuwe locatie en nieuwe deelnemers. Een gezellig terras met muziek van Bad-Duck, een optreden van drumband Prins Maurits opent de kunstmarkt om 12.00 uur. Dit alles kunt u gaan zien, horen en vooral beleven op zondag 12 september 2010.

Programma

Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kunt u kennis maken met kunstenaars uit Nederland en België die hun werk tentoonstellen in hun kramen op het kerkplejn en in de voor- en achtertuin van de pastorie.

U vindt er een grote verscheidenheid aan technieken o.a. keramiek, aquarellen,edelsmeedkunst, gedichten, sieraden, glas, tiffany, stenen en bronzen beelden, houten tasenen, olieverfschilderijen en etsen.

Om 12 uur opent Drumband Prins Maurits de kunstmarkt met een grandioos optreden.

Burgemeester Wim Luijendijk zal het openingswoord verzorgen.

Bad-Duck orkest speelt gezellige jazz muziek terwijl u onderwijl kunt u genieten van een drankje op het terras.

Ook dit jaar is er aan de kunstmarkt een wedstrijd verbonden. Rabobank directeur van Kaatsheuvel mevr. Carola Geerts zal rond de klok van 15.45 uur de prijzen uitreiken aan 1ee prijs winnaars van 2 en 3 dimensionaal werk.. De winnaars ontvangen een oorkonde en hun staangeld voor de kraam terug.

De St. Jans kerk is ook te bezichtigen, er wordt uitleg gegeven over de restauratie.

Parkeren !
De kunstmarkt is gratis te bezoeken. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op de parkeerterreinen van de Jumbo en de Emté. Bezoekers uit Kaatsheuvel en directe omgeving raden wij aan met de fiets te komen. Ivm de 80 van de Langstraat raden wij automobilisten aan de afslag op de N261 te nemen bij het NH hotel rechtdoor te rijden over de bevrijdingsweg en linksaf via de verzetstraat naar de parkeerterreinen te gaan.

De kunstmarkt in Kaatsheuvel wordt mogelijk gemaakt door Rabobank De Langstraat, Gemeente Loon op Zand en Tempo Druk. De Kunstcommissie bedankt deze sponsoren.
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Jacky Smit tel: 06 512 46 382