Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 09, 2010

Ontucht met jongen uit Kaatsheuvel bestraft

KAATSHEUVEL – Een 30-jari­ge Tilburger die in 2006 ontucht pleegde met een minderjarige jon­gen uit Kaatsheuvel, is gisteren door de Bredase rechtbank veroor­deeld tot een werkstraf van 180 uur en 293 dagen cel, waarvan 180 voorwaardelijk.

Dat betekent dat de man niet te­rug hoeft naar de gevangenis, want hij zat al 113 dagen in voorar­rest. Tijdens de proeftijd blijft de oud-Kaatsheuvelnaar onder toe­zicht van de reclassering. De straf geldt ook voor het bezit en ver­spreiden van grote hoeveelheden kinderporno.

Officier van justitie Kim Weijers had een veel hogere straf geëist: drie jaar cel waarvan één jaar voor­waardelijk, met een proeftijd van maar liefst tien jaar om herhaling te voorkomen. Zij achtte bewezen dat de Tilburger het slachtoffer, bij wie hij destijds in de buurt woon­de, jarenlang seksueel had mis­bruikt.

Maar de rechtbank vindt dat al­leen bewijs bestaat voor ontucht op een camping in Frankrijk in de zomer van 2006. Volgens het slachtoffer werd het misbruik thuis in Kaatsheuvel voortgezet, maar daarvoor ziet de rechtbank onvoldoende bewijs.

Het inmiddels 16-jarige slachtoffer deed in mei 2008 aangifte. De zaak bracht destijds veel onrust teweeg in de Kaatsheuvelse gemeenschap, mede omdat de verdachte actief was in het verenigingsleven. De man verhuisde daarna naar Til­burg. Hij heeft het misbruik steeds ontkend.