Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 24, 2011

Advies St. Jozefkerk Kaatsheuvel weegt zwaar

Advies St. Jozefkerk Kaatsheuvel weegt zwaar
KAATSHEUVEL - "Of het bisdom Den Bosch de Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel ook wil slopen als de Raad van State de kerk een topmonument vindt, moet u aan de bisschop vragen", zei de raadsman van de parochie Kaatsheuvel na afloop van een rechtszaak in Den Haag.


Het bleek dat de Raad van State achter het advies staat van deskundigen die Sint Jozefkerk in Kaatsheuvel als een topmonument beschouwen.

Parochie Kaatsheuvel en bisdom Den Bosch vechten die status aan tijdens een rechtszaak in Den Haag. De Raad van State behandelde onlangs het hoger beroep van de Parochie Kaatsheuvel tegen een uitspraak over de Sint Jozefkerk aan het Wilhelminaplein in Kaatsheuvel.

Tot grote verbazing van de parochianen bepaalde de Bredase bestuursrechter dat de in 1936 gebouwde Sint Jozefkerk toch een topmonument is dat beschermd moet worden. De parochie en het bisdom willen de kerk slopen en het terrein verkopen voor woningbouw.

De parochie en het bisdom zitten nu al met de restauratie van de Sint Jan in Kaatsheuvel in hun maag. Die restauratie kost minimaal 300.000 euro. Ze hebben geen geld meer voor de Sint Jozefkerk en willen die slopen.

De Stichting Erfgoed Kaatsheuvel en het Cuypersgenootschap gruwen bij het idee van slopen.