Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 22, 2012

Relschoppers verstieren carnaval

 Derde nacht op rij grimmige sfeer tijdens carnaval in Kaats­heuvel.

Carnavalsactiviteiten zijn gis­teravond toch doorgegaan.


Verscherpt toezicht in Kaats­heuvels centrum houdt voorlo­pig aan.

KAATSHEUVEL –
De politie heeft tij­dens het carnaval in Kaatsheuvel de handen vol gehad aan een groep van zo’n vijftig relschop­pers.
In de nacht van maandag op dinsdag ontstond opnieuw een dreigende en grimmige sfeer. Het was voor de derde nacht op rij dat het onrustig was.

Naar aanleiding van de ongeregeld­heden is overwogen om de carna­valsactiviteiten van gisteravond in Kaatsheuvel af te gelasten. Maar volgens burgemeester Wim Luijen­dijk is die maatregel toch te zwaar bevonden. „ De ongeregeldheden waren op straat en niet ín horeca­gelegenheden, zoals Chalet Fontai­ne en Ons Café.” Volgens hem valt de ondernemers niets te verwijten
als het gaat om beveiliging.
De politie hield gisteravond op­nieuw extra toezicht om ongere­geldheden in het Kaatsheuvelse centrum te voorkomen. Ook wa­ren meerdere eenheden paraat om bij eventuele opstootjes in actie te komen. Of dat nodig is geweest, was bij het drukken van deze krant nog niet bekend.

Burgemeester Wim Luijendijk vindt dat grenzen ver worden over­schreden. „Dit vraagt om een enor­me inzet van de politie, die zich staande moeten houden in dit strijdgewoel. Dit kan echt niet lan­ger.”

Luijendijk weet niet waarom deze
groep zich zo agressief gedraagt. Volgens hem bestaat de harde kern uit enkele tientallen perso­nen uit Kaatsheuvel en omliggen­de plaatsen. Een deel van de groep zou enkele weken terug ook be­trokken zijn geweest bij een grote vechtpartij in de omgeving van de Schotsestraat, waarbij eveneens agenten bedreigd en beledigd zijn. Sinds die tijd is er in de weeken­den extra toezicht in het Kaatsheu­vels centrum. „En dat blijft nu voorlopig zo”, benadrukt Luijen­dijk. „We zitten er bovenop.”

In de nacht van zondag op maan­dag gebruikten agenten noodge­dwongen
wapenstokken om de rel­schoppers uiteen te drijven. Eén 17-jarige Kaatsheuvelnaar werd daarbij opgepakt. In de nacht van maandag op dinsdag kwam het uit­eindelijk niet zover. „We kregen opnieuw de melding dat een groep van zo’n vijftig personen voor een grimmige en bedreigen­de sfeer zorgde”, aldus een politie­woordvoerder. „Na overleg heb­ben we als politie alvast de krach­ten gebundeld. Uiteindelijk is be­sloten om niet de confrontatie aan te gaan. Dat is uiteindelijk positief uitgepakt. De rust keerde weer te­rug.”

Bron: Brabants Dagblad door Michel Koster

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home