Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 23, 2006

Voetbalvrouwen gewond bij ongeval

Voetbalvrouwen gewond bij ongeval
door onze correspondent Jan in ’t Groen


Maandag 23 oktober 2006 - Kaatsheuvel - De leden van de Kaatsheuvelse voetbalvereniging Berkdijk zijn zwaar aangeslagen omdat drie leden van een damesteam gisteren met hun auto bij een zwaar ongeval gewond zijn geraakt. De 22-jarige Tilburgse bestuurster ligt in kritieke toestand in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

De brandweer is bezig met het verwijderen van het dak van de auto, om de 22-jarige bestuurster eruit te kunnen halen. Zij raakte zwaargewond. Foto Iwan van Dun
De twee andere inzittenden, een 17-jarige vrouw uit Udenhout en een 15-jarige uit Tilburg zijn evenals de bestuurder van een bestelbus met lichtere verwondingen overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg. Het ongeval gebeurde rond 9 uur aan de Horst in Kaatsheuvel.
Een bestelbusje, bestuurd door een 69-jarige Dongenaar, sloeg ter hoogte van Café De Efteling plotseling links af. De man was op weg naar het oefenterrein van Politiehondenvereniging ’De Trouwe Hond’. De auto met de drie vrouwen botste frontaal op het busje. Het personeel van een traumahelikopter verleende bijstand.

Grote verslagenheid

Op het sportcomplex van voetbalvereniging Berkdijk heerste gisteren grote verslagenheid. „Ik werd gebeld dat de dames een ongeluk hadden gehad en ik ben meteen gaan kijken. Ik zag direct dat het mis was“, vertelt damestrainer Patrick van Wanrooy.
Overal stonden groepjes bij elkaar te praten. Sommige dames van het elftal konden geen woord uitbrengen, anderen zijn naar het ziekenhuis gegaan om te kijken of ze iets konden betekenen.
„We hebben een telefoonketen en staan de hele dag met elkaar in contact. Als er een slecht bericht komt gaat de deur hier op slot“, aldus bestuurslid Alex Maas.
Voorzitter Henk Mes probeert rustig te blijven en te relativeren: „We moeten blij dat ze niet onderweg waren naar een wedstrijd. Dan zitten er soms vijf personen in een auto.“
Ook bij de politiehondenvereniging heerste verslagenheid. Bestuurslid Jan van Dongen: „Enkele leden hebben de autogordels van de meisjes doorgesneden en op hen ingepraat totdat de hulpdiensten arriveerden. We hebben het ongeval uitgebreid besproken en slachtofferhulp was niet nodig.“