Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, november 19, 2006

Prinsenpresentatie 18-11-2006

  Posted by Picasa Carnaval in

Kaatsheuvel in het slop
door Jan in ’t Groen

Dinsdag 21 november 2006 - Kaatsheuvel zit nog steeds zonder prins carnaval, maar dat is niet het enige probleem. De Stichting Samenwerkingsverband Turfstekerslaand ’94 heeft met een leegloop van leden te maken. Tijd dus voor een signaal, vindt bestuursvoorzitter Barry Pieters.

Zaterdag zou in Kaatsheuvel de nieuwe prins worden gepresenteerd. Maar bij gebrek aan een kandidaat werd het een pop met een groot vraagteken in zijn gezicht.
„Steeds meer mensen haken af en het is moeilijk om mensen bij de club te krijgen. Afgelopen september hing het openbare carnaval in Kaatsheuvel zelfs aan een zijden draadje“, aldus de huidige voorzitter Barry Pieters (36).
Het was een vreemd gezicht, afgelopen zaterdag rond 23.00 uur, het tijdstip waarop normaliter de prins gepresenteerd wordt. Een pop, gekleed in de kleding van de dorpsprins en met een groot vraagteken op het gezicht, vulde prominent het podium van cultureel centrum De Gildenbond.
„We wilden een signaal afgeven dat we nog zoekende zijn“, aldus Pieters. „We hebben ons best gedaan, maar binnen Kaatsheuvel is het moeilijk om mensen enthousiast te maken voor deze rol. De stichting heeft diverse Kaatsheuvelnaren benaderd, maar tot op heden zonder enig succes. Daarom gaan we onze zoekactie maar buiten de gemeentegrenzen voortzetten“, aldus Pieters.
„Dit jaar lijkt een dieptepunt binnen SST’94 en we hebben besloten onze organisatie tegen het licht te houden. Het bleek dat steeds meer werk op dezelfde schouders kwam te liggen. Mensen die graag het stokje ook eens aan een ander door willen geven.“
Pieters vervolgt: „Om de zaak te redden, hebben we een nieuw dagelijks bestuur gevormd, die ervoor moet zorgen dat het openbaar carnaval in 2007 niet in de problemen komt. Ook het aantal commissies is verminderd. De belangrijkste taken, zoals de organisatie van de opening van carnaval, de optocht en de carnavalsmis zijn gered“, aldus Pieters die de afgelopen twee jaar dorpsprins is geweest.
Hij heeft overwogen om ook dit jaar dorpsprins te zijn, maar volgens hem is dat niet te combineren met het voorzitterschap.

Carnaval gered

Volgens bestuurslid Rini van der Laak is het een geruststellende gedachte dat het carnaval van 2007 gered is. „Maar wat is carnaval zonder een dorpsprins of een raad van elf?“ zo vraag hij zich af.
Pieters roept mensen die iets voor het carnaval in Kaatsheuvel willen betekenen op om met hem contact op te nemen: 0416-540634.
http://www.carnavalkaatsheuvel.nl