Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 16, 2006

Loon op Zand krijgt afdeling SP

Loon op Zand krijgt afdeling SP

Door Jan in ’t Groen

De gemeente Loon op Zand krijgt een afdeling van de Socialistische Partij (SP) “Vóór de Statenverkiezing van 7 maart moet de afdeling in Loon op Zand actief zijn”, aldus oprichter Hans Bogaard. De Kaatsheuvelnaar zat tot voor kort in de Loonse gemeenteraad maar diende zijn ontslag in omdat hij niet door een deur kon met fractievoorzitter Maurice van Boxtel. Volgens Bogaard, die al enkele mensen serieus benaderd heeft, is de afdeling van de SP niet opgericht uit rancune. “Voordat ik met de P.v.d.A. in zee ging had ik al contact met iemand van de SP afdeling in Tilburg, maar toen de P.v.d.A. op mijn pad kwam heb ik, met de bekende gevolgen, daarvoor gekozen. Bogaard wil de volgende gemeenteraadsverkiezingen meedoen en hoopt dan ook hoog te scoren. Bogaard gaat in de opbouw van zijn afdeling niet over een nacht ijs. “We hebben rustig de tijd om te bouwen, en de mensen die mee willen doen worden zorgvuldig gescreend. Bestuur – en fractieleden moeten van onbesproken gedrag en bereid zijn om keihard te werken. De SP is geen partij die met hapjes en drankjes strooit”. Ook wil hij geen mensen op de lijst die uit zijn die korte termijn succes. Hij zal zelf niet in de raad gaan zitten. “Bij de volgende raadsverkiezingen ben ik 65, dan kan ik me voorstellen dat ik een bestuursfunctie ga bekleden, maar het raadswerk zal ik overlaten aan anderen”.

Landelijke trend
Peter Flohr van de P.v.d.A. reageert enthousiast op het bericht dat Loon op Zand een afdeling van de SP krijgt. Flohr vindt het “hartstikke goed” dat mensen hun politieke betrokkenheid tonen. “Ik heb me verbaast dat er in Loon op Zand nog geen afdeling van de SP was”. De partijvoorzitter vindt het prima dat Hans Bogaard het initiatief heeft genomen. Hij wijst op het feit dat de SP na de verkiezingen de derde partij van Nederland was. “Ik wens een actief persoon, zoals Hans, veel succes”, aldus Flohr. Ook fractievoorzitter van Gemeentebelangen, Ad van Laarhoven zegt dat hij het al langer verwacht had dat Loon op Zand een afdeling van de SP zou krijgen en denkt dat de SP in Loon op Zand en grote kans van slagen heeft. “Het ligt immers in de volglijn van de landelijke trend, en ik denk dat Bogaard een goede kaart in handen heeft. Als de SP er nu was geweest dan was de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen misschien anders geweest”, aldus van Laarhoven, die Bogaard veel succes en hoopt dat hij zijn draai kan vinden bij de SP. Jacky Smit van de VVD vind het een paniekreactie van Bogaard. “Eerst zien en dan geloven”, aldus Smit.