Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 13, 2006

"Waardering is brandstof voor vrijwilligers”

  Posted by Picasa
De gemeente Loon op Zand werden gisteravond de vrijwilligersprijzen verdeeld.

De Loonse Tijn Brabers (21) is gekozen tot jeugdvrijwilliger van 2006. De waarderingsprijs voor de “Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2006”,ging naar de Loonse E.H.B.O. vereniging St.Rafaél. De Katholieke bond van Ouderen (KBO) Loon op Zand kreeg de doorgeefprijs. De kerkdorpen Kaatsheuvel en De Moer vielen dit jaar dus buiten de prijzen.

De verkiezing van de Vrijwilligersorganisatie van het jaar is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Loon op Zand en de Rabobank Kaatsheuvel – Loon op Zand. De prijs bestaat uit twee delen. Eén cheque van de gemeente van 500 euro, die door de winnende organisatie mag worden besteed en één cheque 500 euro van de Rabobank die door de winnaar doorgegeven moet worden aan een vrijwilligersproject of organisatie. De prijs wordt traditiegetrouw uitgereikt in het adviescentrum van de bank aan de Horst in Kaatsheuvel.

Brabers (21, die gekozen werd uit zes genomineerden, ontving de prijs, een waardebonnenpakket van 100 euro, voor zijn grote inzet voor de Scouting Pastoor Simonsgroep. Volgens het juryrapport is hij op drie fronten actief: uitvoerend(met de voeten in de modder), leidinggevend (aan scouts)en bestuurlijk. “Brabers altijd als eerste klaar als er hulp geboden moet worden en is geliefd bij de scouting”. Brabers was volledig verrast. “Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan want er is nog veel te klussen”. Ook Piet van der Hart van St.Rafaél zei in zijn dankwoordje totaal verrast te zijn. Had echter meteen een bestemming voor het geldbedrag. “We gaan voor ons project “Hart voor Loon op Zand” weer een defibrillator aanschaffen die levensreddend kan zijn”. De K.B.O. zal het bedrag ten goede laten komen van de 100 vrijwilligers die de vereniging telt. Bert Mathijssen: “We hebben 750 leden maar we gaan zeker iets doen dat waardering uitstraalt naar onze vrijwilligers. Die hebben de prijs verdiend”.

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen)zei in zijn toespraak blij te zijn met de vele vrijwilligers die de gemeente Loon op Zand telt. “Bij ons is vrijwilligerswerk nog heel gewoon. En vergeet vooral de vele mantelzorgers niet”. Voor de vrijwilliger is geld niet belangrijk maar is de waardering de brandstof waar het op draait”. De directeur van de Rabobank, Peter Konijnenburg was het volledig eens met de wethouder. “Vrijwilligers zijn niet alleen belangrijk voor het verenigingsleven maar ook voor de Nederlandse economie” Foto : Piet van der Hert, Peter konijnenburg,Wim Aussems,Bert Mathijssen, Tijn Brabers