Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 27, 2006

Werkstraf voor fraude oud-wethouder Son

DEN BOSCH - Oud-wethouder Oldenbroek van de gemeente Son en Breugel is woensdag door het Gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 120 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens het hof is Oldenbroek schuldig aan valsheid in geschrifte en het gebruiken van valse documenten.
In de periode 1998–2002 was de man wethouder maar kreeg hij ook een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Hij vervalste daarvoor onder meer papieren van zijn huisarts.

Het hof hield bij de uitspraak rekening met het feit dat de hele zaak een zware wissel heeft getrokken op de psychische gezondheid van Oldenbroek. Ook vond het hof dat justitie niet voortvarend gehandeld heeft rond dit moeilijke dossier en de procedure daardoor onnodig lang heeft geduurd.

In 2005 werd Oldenbroek ook al veroordeeld voor valsheid in geschrifte rond gesjoemel met een werkcontract met de gemeente Loon op Zand.