Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 24, 2007

Smulders: “Geen twijfels over toekomst”

Door Jan in ‘t Groen

Cees Smulders weet niet of hij deze raadsperiode uit zal zitten als fractievoorzitter van BurgerBelang. Maar aan stoppen denkt hij op dit moment zeker niet. Smulders wil de geruchten ontzenuwen dat hij binnenkort zou willen stoppen met zijn partij BurgerBelang omdat hij het niet meer zou zien zitten. Smulders geeft toe dat hij, samen met zijn burgercommissieleden en steunfractie zich heeft beraden over zijn toekomst als fractievoorzitter van een eenmansfractie.

Veel werk
“Ik wil de 315 mensen die een voorkeurstem op mij uitgebracht hebben niet teleurstellen. Maar er komt ontzettend veel werk op je af en in de raadszaal vergeten ze je als eenmansfractie gewoon”. Als voorbeeld noemt hij het voorstel van zijn fractie over het referendum van de OZB-verhoging. Smulders: “Wij wilden de mening van de burger weten, maar ons voorstel werd gewoon afgeschoten”.
Volgens Smulders moet de burger meer invloed krijgen op de besluiten die in de raadszaal genomen worden. Daarom gaat hij zijn pijlen te richten op het organiseren van wijkavonden. “In de raadszaal valt voor ons niets te halen”, aldus het ex-lid van Gemeentebelangen, die zegt teleurgesteld te zijn in zijn collega-raadsleden. “Volgens de coalitie wordt aangenomen dat we in de oppositie zitten en daarom overal maar op tegen zijn. Maar op het moment dat de coalitiebesprekingen gaande waren, hadden wij andere zorgen; namelijk een partij oprichten. Als ze ons gevraagd hadden, waren we misschien wel met de coalitie meegegaan”. Volgens Smulders is BurgerBelang geen oppositie partij. “Ik heb nog nooit oppositie gevoerd, maar de coalitiepartijen hebben geen enkel respect voor kleine partijen”.
Volgens Smulders ontbreekt het in de raadszaal aan respect voor elkaar en zeker voor de kleine partijen. “Zo erg als het op dit moment is heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt”.

Schenking
De partij die onlangs (van de gage van Smulders) een schenking van 400 euro deed aan de stichting “Aandacht doet Spreken”, een stichting die de contacten tussen vermoorde familieleden wil bevorderen schonk, is druk bezig met de voorbereiding van de eerste wijkavond. “We hebben een denktank die al een beeld voor ogen hoe het eruit hoe de avond eruit komt te zien. We moeten alleen precies nagaan hoe we omgaan met het doen toezeggingen naar de burgers”, aldus Smulders. De eerste wijkavond zal in het voorjaar gehouden worden.