Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, februari 11, 2007

Kaatsheuvel Keinderkupkesfestival succes



“Keidenkupdesfestival een volwassen kinderfeest”

Kaatheuvel – Het Keinderkupkesfestival in de Werft in Kaatsheuvel was zondag een één groot kinderfeest.

Tien jeugdraden uit de regio waren naar Kaatsheuvel afgereisd om hun jaarlijkse festival te vieren. Het feest dat bestaat uit een kinderoptocht, een wedstrijd voor en door jeugdraden, wie het creatiefste toneelstukje op kan voeren en een heuse kapellenrodeo voor volwassenen werd een doorslaand succes. Maarliefst 2000 carnavalsvierders waren naar de Werft gekomen om onder het motto van “Tis maor un spelleke”,het officiële begin van het kindercarnaval te vieren.

Vooral de optocht, die tussen de buien door net door kon gaan, was prima verzorgt. “Als ik hoor dat er maar 16 inschrijvingen zijn, dan vraag ik me af of de optocht met carnaval van zo’n hoog gehalte is,” merkte toeschouwer Erik Dankers cynisch op. Om het motto uit te beelden hebben de meeste jeugdraden gekozen voor het uitbeelden van spelletjes. Zo kwam Helvoirt met omvallende dominostenen en liet de jeugdraad van Vugt de mensen langs de kant dobbelen. Oisterwijk beeldde allerlei Oudhollandse spelletjes uit zoals koekhappen, diabolo en steltenlopen. De jeugdraad van Hilvarenbeek had een heus mikadospel gemaakt en Rijen zelfs een levend ganzenbord. De jeugdraad van Vlijmen liet zien dat het kaartspel en bliklopen nog steeds in is. De Kaatsheuvelse jeugdprins Agnus Mc.intyre (12), die om 10 uur de negen gastverenigingen had toegesproken was in zijn nopjes. “Het is hartstikke leuk”, klinkt het enthousiast. Nelly Vera uit Loon op zand deelt zijn mening: ”Het is een gemakkelijk thema voor de kinderen, daar kunnen ze tenminste wat mee”.

Na een halfuurtje rust mochten de kinderen het toneel op. De organisatie, onder leiding van Patrick Verlaan had samen met zijn honderd vrijwilligers de sporthal omgetoverd tot een ware arena. Een gigantisch podium, honderden lampen en volgspots deed de kinderen wanen alsof ze in Ahoy stonden. De jeugdraad van Vught voerde een complete musical van sprookjes uit de Efteling op. De optredens van Het meisje met de zwavelstokjes, de Indische waterlelies en de Vliegende fakir, werden beloond met een staande ovatie. Apart was het optreden van de raad van Drunen. Zij brachten een toneelstuk waarbij een jongen in een droom allerlei levels in zijn computer moet doorvechten om prinses Debby te redden. Volgens de prinses, Debby van de Wiel (12), is het stuk zo apart omdat het met backlight gespeeld wordt. “Je ziet alleen maar kleuren en geen mensen, vertelt de hoofdrolspeelster, die ook nog lid is van twee toneelverenigingen. Maar je moet niet vergeten: “Tis maor een spelleke”, zegt ze lachend. Ook Rijen kwam met hun quiz over de mistery gast prima over. In de grote zaal van de Werft brachten de kapellen die meededen aan de rodeo voor een prima sfeer. Ofschoon de Knollekus uit Drunen een prima prestatie neerzette, ging Eegewees uit Perzikkengat (Hilvarenbeek) met de eerste prijs naar huis. Op de vraag of Verlaan tevreden was met het succes antwoordde hij nuchter: “Ik weet het niet. Ik zie morgen de foto’s wel want ik heb er niets van gezien”. Overalluitslag: 1 Oggelvosenpoel (Esch) 2. Dommelsbaorzedurp (Vugt) 3. Knotwilgendam (Vlijmen)

Labels: