Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 09, 2007

Persbericht Eric Kerkvelt


Ruimtelijk Realisme.
Olieverfschilderijen op ingezaagd paneel.
Tweedimensionaal werk met sterk ruimtelijke suggestie.

Van 18 maart t/m 30 april 2007 is in het gemeentehuis van Loon op Zand de expositie te zien van Eric Kerkvliet. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op zondag 18 maart tussen 15.00 en 17 uur.
De expositie vindt plaats in de expositiehal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 1 te Kaatsheuvel.



Eric Kerkvliet (1945) genoot zijn opleiding aan de Haagse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Bij de Vrije Academie (Den Haag) heeft hij zich nog een aantal grafische technieken eigen gemaakt zoals etsen, lithografie en zeefdruk. Ruim 25 jaar is Kerkvliet docent tekenen/beeldende vorming geweest bij het voortgezet onderwijs in Den Haag. Daarnaast hield hij zich bezig met schilderen en illustreren.

Kerkvliet schildert in olieverf uiterst gedetailleerde voorstellingen waarin fictie en werkelijkheid naadloos in elkaar overlopen. Zijn dagelijkse belevenissen en directe omgeving vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. De suggestie van ruimte en diepte versterkt hij door delen van de drager (paneel) te verwijderen. De op deze wijze ontstane positieve – en negatieve vormen staan niet los van elkaar maar vormen in samenhang met de overige delen van de voorstelling een krachtig en fantasieprikkelend beeld.


De expositie is vrij te bezichtigen op 18 maart van 15.00 uur tot 17.00 en verder tot/met 30 april de openingsuren van het gemeentehuis van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur.



---------------------------------------------------------------------------
Inlichtingen:
Kunstcommissie Gemeente Loon op Zand
Nieuwe Markt 1, 5171 EJ Kaatsheuvel
Jacky Smit 06-51246382

Labels: