Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 23, 2007

Donaties voor Ronald Mc Donaldhuis en Villa Pardoes

Sponsor Gala Diner Hotels Regio Tilburg levert € 117.000 op

Donderdag 19 april was de Koepelhal van Nedtrain in Tilburg voor één keer het decor voor hét Sponsor Gala Diner 2007. Initiatiefnemer Hotels Regio Tilburg, een groep van 13 Midden-Brabantse hotels, organiseerde voor de tweede maal dit sponsordiner met een bijzondere veiling door het bekende veilinghuis Sotheby´s. Doel van de avond was geldinzameling voor de Tilburgse vestiging van het Ronald Mc Donaldhuis en Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, in Kaatsheuvel. De totale opbrengst kwam uit op € 117.000. Jochem van Gelder presenteerde het afwisselende avondprogramma en zangeres Do zorgde voor de muzikale omlijsting.

Charity Dinner
In 2002 vond de eerste editie van het Charity Dinner plaats in het stadion van voetbalclub Willem II. Destijds lag de organisatie ook in handen van Hotels Regio Tilburg en ook toen was het evenement met een opbrengst van
€ 27.500 succesvol te noemen. Vanwege het succes zal het Charity Dinner in de toekomst vaker georganiseerd worden.

Bijzondere veiling-items
Het geld werd bijeengebracht door het sponsordiner (€ 250,- euro per couvert) en de veiling van bijzondere items. Zo konden de aanwezigen onder andere bieden op een kunsttour bij verzekeraar Interpolis, verschillende ballonvaarten, een compleet verzorgd feest in het Willem II-stadion en een overnachting in het Efteling Hotel, inclusief een VIP-tour voor 4 personen door het Sprookjesbos van de Efteling. Voor dit laatste arrangement werd € 2.800 neergeteld. De topverkoop was de “rit met de kameel” (aangeboden door de NS) voor maar liefst € 13.000. Veilingmeester Jan Wolter van den Berg van Sotheby´s bracht op professionele wijze de veiling tot een goed einde.

Organisator Hotels Regio Tilburg koos voor het Ronald Mc Donaldhuis in Tilburg en Villa Pardoes in Kaatsheuvel, omdat deze instanties in Brabant een belangrijke rol vervullen voor ouders en hun kinderen uit heel Nederland. De goede doelen reageerden verheugd op het behaalde resultaat.

Labels: