Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 27, 2007

Scouting baalt van hangjeugd

Scouting baalt van hangjeugd
door Jeroen Ketelaars


Vrijdag 27 april 2007 - KAATSHEUVEL - Scoutinggroep Martin Luther King in Kaatsheuvel heeft genoeg van de jongeren die rondhangen bij het scoutingterrein aan de Burgemeester van Besouwlaan. "Ze zitten er te drinken en laten rotzooi achter", zegt Paul Heuer van de scoutinggroep.

Ook wordt er af en toe harde muziek gedraaid. "De groepen kunnen bedreigend overkomen", zegt een bestuurslid. "Ik heb de jongeren op hun gedrag aangesproken, maar dan krijg je een grote mond terug. Het is vervelend, zeker omdat wij met jeugd werken."

Volgens het bestuurslid bestaan de groepen uit zo'n tien tot vijftien jongeren. De scouting heeft er al een half jaar last van. Met name in de avonduren verzamelen de jongeren zich bij het scoutingterrein, waar ook peuterspeelzaal 't Vaertje gevestigd is. In korte tijd is er twee keer ingebroken, maar of hangjongeren daarbij betrokken waren, is niet bekend. Volgens het bestuurslid is het nu zo erg dat vrouwelijke leidinggevenden na vergaderingen in de avonduren om begeleiding naar hun auto vragen.
De scoutinggroep heeft over deze overlast contact gehad met de politie. Beide partijen hebben afspraken gemaakt over de bestrijding van de overlast.

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

idd veel overlast,je moet eens kijken wat ze achterlaten daar.Elke dag komen er veel kinderen langs en het ligt er al een week vol glas.Maar ja de politie zal wel niet in de buurt zijn om ff langs te gaan.

29 april, 2007  
Anonymous Anoniem said...

het is overal in kaatsheuvel zo..
parkeerplaats achter de Binnenvaert en de Ringvaert is het iedere avond pret.. hangjongeren met harde muziek, racen , afval, glas, voetballen, in tuinen klimmen .. spreek je ze aan dan krijg je een grote mond terug als er een grote groep is.. De wijkagent heeft vele klachten al gekregen maar tot gisterenavond toe gaat het feest door.

Onlangs is een racende auto tegen een huis gereden..

Het moet stoppen anders gaat dit binnenkort fout.

een bezorgde buur

30 april, 2007  

Een reactie posten

<< Home