Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 25, 2007

Gewapende overval in Kaatsheuvel

Overval op 60 jarige vrouw uit Kaatsheuvel.

KAATSHEUVEL: De politie is een opsporingsonderzoek begonnen na een overval op een 60-jarige vrouw. Het misdrijf vond gisteren plaats in de woning aan de Driestapelenstoel. Een nog onbekend aantal daders drong vermoedelijk rond het middaguur haar woning binnen. De 60-jarige vrouw verplaatst zich in een rolstoel en werd door de criminelen gekneveld. Het is nog onbekend of de daders iets uit de woning hebben meegenomen. Het slachtoffer werd pas enige tijd later, in de loop van de middag, gevonden door een kennis, die meteen de politie en ambulance waarschuwde. Het slachtoffer was ernstig overstuur en had een gebroken pols opgelopen. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische verzorging. De vrouw was, gezien haar gemoedstoestand, niet in staat om te vertellen wat er precies gebeurd was. Het is dan ook niet duidelijk hoe en in welke richting de daders zijn weggevlucht. De komende dagen probeert de politie daarover meer duidelijkheid te krijgen. Op de toegangskruising naar de woning vonden buurtbewoner een berg glassplinters van een vermoedelijke aanrijding. Of het glas iets met de overval te maken heeft, wilde de politie niet zeggen.

De politie startte onmiddellijk een uitgebreid onderzoek. Zo verhoorden politiemensen direct een aantal betrokkenen en stelde de technische recherche achtergebleven dadersporen veilig. Ook stelden agenten meteen een uitgebreid buurtonderzoek in. Omdat de boerderij wat afgelegen ligt, hebben de buurbewoners niets opgemerkt. De zes ingeschakelde politieauto’s trokken daarom slechts een handje vol nieuwsgierigen. Medewerkers van de plaatselijke Albert Heijn, waar de familie op vrijdag en zaterdag staat met een viskraam, waren geschokt bij het horen van het nieuws. “Die mensen gaan met kun kramen markten af en misschien hebben de dader(s) wel gedacht dat er geld te contant geld halen was”, aldus een medewerkster. Om het onderzoek te bespoedigen is de politie benieuwd of mensen iets verdachts hebben gezien op de Driestapelenstoel en directe omgeving vóór of na de overval. Alle tips zijn welkom op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het is ook mogelijk om anoniem informatie te verstrekken via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000.




Later meer

Labels: