Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 22, 2007

Loon op Zand wil Open Kasteelweide zonder parkeerplaatsen en bebouwing

Uit het bliksemonderzoek over de herinrichting van de Kasteelweide blijkt dat de inwoners van de kern Loon op Zand de Kasteelweide openbaar toegankelijk willen maken. Aanleg van parkeerplaatsen, een ontsluitingsweg naar de parkeerstrook en de mogelijkheid voor grasparkeren op de Kasteelweide zijn voor de inwoners geen optie. Ook bebouwing aan de rand van de Kasteelweide wordt afgewezen.
Het bliksemonderzoek heeft de plaatselijke PvdA afdeling in samenwerking met de Wetenschapswinkel van de Universiteit van Tilburg gehouden

De resultaten van het bliksemonderzoek zijn op 22 mei gepresenteerd in de Wetering. De vragen van het onderzoek zijn voorgelegd aan inwoners uit een steekproef van ca. 488 adressen. Uiteindelijk zijn er 249 vragenlijsten terugontvangen: een response van 51%. Drie plannen zijn voorgelegd:

De slotconclusie van het onderzoek:
De inwoners van Loon op Zand geven in een duidelijke meerderheid aan dat zij van de Kasteelweide een open en toegankelijke weide willen maken. Met de voorkeur voor plan 2 wordt ook aangegeven dat men geen behoefte heeft aan een extra parkeerstrook met ontsluitingsweg en evenmin grasparkeren voor tijdelijke parkeren van 150 auto’s wil toestaan. Bebouwing aan de rand van de Kasteelweide vindt men geen optie.

Labels: