Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 29, 2007

´Efteling-abonnement-voor-het-leven´

Kaatsheuvel - Op zaterdag 7 juli (7-7-’07) viert de Efteling de Dag van het Sprookje. Van 07.00 tot 19.00 uur organiseert het park tal van sprookjesachtige activiteiten. Eén van die activiteiten is de Nationale Sprookjesquiz (14.07 uur), waarbij de Efteling op zoek gaat naar de ware sprookjeskenner. Het Kaatsheuvels attractiepark heeft voor dé kenner een ware hoofdprijs in petto. De winnaar wint maar liefst een Efteling-abonnement voor het leven. Bezoekers die in de maand juli 7 of 77 jaar worden of op 7-7-’77 geboren zijn, mogen op de Dag van het Sprookje tussen 7 en 9 uur ‘s ochtends gratis het park bezoeken.

Unieke Nationale Sprookjesquiz
Tijdens de unieke Nationale Sprookjesquiz gaat de Efteling op zoek naar de beste Sprookjeskenner. Wie paste het glazen muiltje? Wie strooide broodkruimeltjes in het donker om de weg terug naar huis te vinden? Hoe heet het sprookje met de Vliegende Fakir? Wie schreef het sprookje Raponsje? De antwoorden op deze en natuurlijk ook wat moeilijkere vragen worden achterhaald tijdens de Nationale Sprookjesquiz vanaf het grote podium op de Speelweide. Alle bezoekers die om 14.07 uur bij de Speelweide zijn, kunnen zonder inschrijving meedoen en meedingen naar een Efteling-abonnement voor het leven!
De jury van de Nationale Sprookjesquiz bestaat uit een Sprookjesbosbewoner en twee wetenschappers van het Meertens Instituut. Dit onderzoeksinstituut houdt zich bezig met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur, waaronder sprookjes en volksverhalen.

Overige activiteiten
Naast de Nationale Sprookjesquiz biedt de Dag van het Sprookje nog meer sprookjesachtige activiteiten. Bezoekers die in de maand juli 7 of 77 worden of op 7-7-’77 geboren zijn, mogen tussen 07.00-09.00 uur gratis naar binnen. Men dient dit wel aan te tonen met een officieel document (paspoort of rijbewijs). Om 08.07 uur opent de Efteling de nieuwe mini-attractie Sprookjes-Waterpret. Deze sprookjeshaag op het Dwarrelplein herbergt verrassend, springend water. Een uur later vindt de première plaats van de openluchttheatervoorstelling ‘Sprookjesboom, er was eens’. In het knusse Openluchttheater in het Sprookjesbos komen de hoofdrolspelers Langnek, Klein Duimpje, Kabouter en de Draak uit de televisieserie Sprookjesboom samen. Eind van de middag (17.07 uur) krijgen bezoekers nog een heus Sprookjespopconcert voorgeschoteld. Vanaf het grote podium op de Speelweide brengen Sprookjesbosbewoners als Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje een spetterend Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om uit volle borst mee te zingen en te dansen. Lange Frans en Baas B completeren het Sprookjespopconcert met een gastoptreden.

Labels: