Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 27, 2007

Kaatsheuvel : Opinie: Kansen voor regionale omroep ?


Kaatsheuvel – Donderdagavond behandeld de gemeenteraad van Loon op Zand de Voorjaarsnota. In het beleidstuk is de subsidie opgenomen voor RTV-Midden Brabant, het vroegere Maasstad. Het college wil de omroep 20.000 euro subsidie per jaar geven, mits er een OZB- verhoging tegenover staat. Ondanks alle inspanningen van het bestuur van RTV heb ik het gevoel dat het voorstel van het college het niet zal halen, omdat de coalitie tegen een verhoging van de OZB is.
Waar is het fout gegaan?
Ikzelf denk dat verhoging van OZB geen optie is. Maar ik vraag me af waarom de raadsleden geen kopie hebben gekregen van het beleidsplan van RTV. Daarin staat duidelijk omschreven wat de plannen van de omroep zijn. En het moet volgens mij mogelijk zijn om de subsidie in het bestaande beleid in te passen. Het geld dat de gemeente voor een lokale omroep krijgt is niet geoormerkt, maar Loon op Zand heeft het al tien jaar over gehouden door geen subsidie aal LTV te verstrekken. Het gekke is dat de vraag niet gesteld wordt of er behoefte bij de inwoners bestaat en zo ja hoe groot die wel is. Op de achtergrond is Ron Schouten bezig om LTV op commerciële basis de lucht in te krijgen. We zullen zien wie de beste kaarten heeft.

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De verhoging is voornamelijk bedoeld om de plannen van het bruisend dorpshart en de centralisering van diensten te bekosten. Zelfs al schrapt men de subsidie van de omroep dan zal de OZB toch verhoogd worden. Ik ben benieuwd welke plannen er dus nog meer op de schop gaan, als men de verhoging wil tegenhouden.

27 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

OZB wordt inderdaad verhoogd om ook meteen nieuwe uitgaven te doen (ambities), ipv het oude gat te dichten.

27 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Sterker nog, de subsidie van de omroep is maar klein deel van de kosten van de ambities. Bovendien krijgt de gemeente van de overheid subsidie voor de omroep, en dat geld werd altijd gebruikt voor andere zaken. Dus het is eigenlijk precies andersom dan men aangenomen heeft.

Hopelijk zijn er donderdag wel mensen wakkerder dan tot nu toe.

27 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home