Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 24, 2007

Kaatsheuvel : 'Loons huwelijk' duurder

KAATSHEUVEL - Het wordt duurder om te trouwen in de gemeente Loon op Zand, als het aan burgemeester en wethouders ligt. Het college wil de huwelijksleges verhogen. Redenen voor de voorgenomen verhoging zijn de relatief lage tarieven in de gemeente en het relatief hoge aantal kostenloze huwelijken in Loon op Zand.

Op maandag en dinsdag kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur gratis huwelijken worden gesloten. Volgens het college wordt daar relatief veel gebruik van gemaakt vanwege de toeristische trekpleisters die in de gemeente liggen. "In 2006 is 37 keer gebruikgemaakt van het kosteloos huwelijk", aldus een gemeentewoordvoerder. "Hoeveel de totale kosten bedragen, is niet exact te zeggen, maar er gaan uren van ambtenaren in zitten en het gebruik van het gebouw brengt ook kosten met zich mee."
Het college wil de gratis huwelijken inperken. Dat en de legesverhogingen moeten per jaar 15.000 euro opleveren.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

stinkerds,ze krijgen weer te weinig!

24 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home