Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 13, 2007

Gebreken tijdens controle van bussen bij Efteling Kaatsheuvel :

KAATSHEUVEL - Doorgeroeste chasisbalken, gladde banden, te veel zitplaatsen in een bus, ondeugdelijke remmen en fraude met een tachograaf. Zes van de acht touringcars die maandag door de Inspectie Verkeer en Waterstaat nader zijn onderzocht na een steekproef op de parkeerplaats bij de Efteling, hadden flinke gebreken. Hiervoor zijn ze beboet.
Eén bedrijf kreeg zelfs voor ruim 2500 euro aan boetes en het kenteken van de bus werd ingenomen. Als de gebreken niet binnen twee weken zijn hersteld, wordt het kenteken ongeldig verklaard. Het bewuste bedrijf heeft vervangend vervoer moeten regelen om de passagiers aan het eind van de dag weer naar hun bestemming te kunnen vervoeren. De inspectie controleert sinds enige tijd naast de rijtijden van chauffeurs ook de staat van de bussen. Van de ongeveer honderd bussen die afgelopen maandag bij de Efteling stonden, werden er een kleine 20 nagelopen. Daarvan moesten acht chauffeurs hun bus naar Den Bosch rijden voor een nadere controle in de werkplaats van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Zes bussen bleken tijdens dat uitgebreide onderzoek gebreken te hebben. Woordvoerder Willard Elissen van de Inspectie Verkeer en Waterstaat: "De algemene regel is: als er direct gevaar is voor de veiligheid van de passagiers, moet het bedrijf vervangend vervoer regelen. Maar soms kunnen de gebreken dezelfde dag nog verholpen worden."

Labels: