Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 10, 2007

Fseervol Kaatsheuvels beach-volleybal























Door Jan in t Groen

Kaatsheuvel – Ondanks dat de zon zich maar sporadisch laat zien boven het ministrand op het Kaatsheuvelse Marktplein, was de temperatuur en de sfeer gezellig. Zaterdagmiddag mogen de leden van organiserende vereniging Condor zich uitleven in de met 260 m3 gevulde zandbak. Na de officiële opening door burgemeester Ria van Roek – Martens beginnen 28 teams aan hun wedstrijden. Voor de brandweer is het stressen geblazen. Een half uur voor hun eerste wedstrijd gaan de piepers af voor een ondergelopen liftschacht. De spuitgasten spoeden zich naar de kazerne. Drie minuten voor aanvang van hun wedstrijd arriveert de wagen op de markt. “We hebben ons in de wagen omgekleed en we zijn er klaar voor”,vertelt Ronny Zwaans fanatiek. De mannen winnen hun partij met 2-0. Op het grote terras zitten “De Trutten”, gezellig te buurten. De worst en nootjes worden uit de tas gehaald, en hun begeleider (lees tasjesdrager) Wim Aussems trakteert de dames op een groot glas rosé. “We doen elk jaar mee, maar ons spel wordt met de leeftijd elk jaar minder”, vertelt Mieke van Beers. Haar woorden worden bewaarheid, want het team wordt al snel uitgeschakeld. Ook het team van de Kromme Noten komt niet ver. “Geeft niks, wij moeten het van onze uitstraling hebben!”, lacht Ineke Dingemans. Tijdens de pauzes van Bressband B & B uit Best neemt de jeugd bezit van het podium en wordt er massaal gejumpd. Hoe later het wordt hoe fanatieker er gespeeld wordt. Voordat de finale begint dalen 400 ballen, die in een verlichte bouwkraan hangen langzaam naar beneden. De spelers wanen zich door de fakkels die de organisatie rondom de velden heeft geplaatst aan de Spaanse Costa. Condor voorzitter Kees Vloemans is dik tevreden. “Het zijn allemaal winnaars, niemand uitgezonderd. Daarom krijgt iedereen deze tiende editie een volleybal en pet”. Toch maken de organisatoren zich zorgen. Vloemans: “We zijn bang dat als het Marktplein op de schop gaat er geen plaats over blijft voor het beachvolleybaltoernooi”. Na de mededeling van wethouder Aussems dat dat zeker wel het geval is, kan Vloemans rustig gaan slapen. Hij moet op tijd naar bed, want zondagmorgen staan om 9.30 weer 32 teams klaar om te beginnen aan hun wedstrijden.

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Valt me nog mee dat het droog is gebleven
Heeft de Appie Happie gewonnen ?

10 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Nee!

10 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Quote: We zijn bang dat als het Marktplein op de schop gaat er geen plaats over blijft voor het beachvolleybaltoernooi”. Na de mededeling van wethouder Aussems dat dat zeker het geval is, kan Vloemans rustig gaan slapen.


Als je het bovenstaande zo leest als het er staat dan is er dus geen plaats over voor beach volley bal en beach soccer.
Overigens heeft volgens mij de ondergrond steeds te lijden met die ladingen zand.

10 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Zeker wel het geval is

11 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

zo klopt het maar ik betwijfel het wel.

11 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home