Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 07, 2007

Kaatsheuvel : Bruisende en gezellige marktdag op 23 juni

Kaatsheuvel - Op 23 juni is het groot feest in Kaatsheuvel! Tijdens een bruisende marktdag kunnen alle Kaatsheuvelnaren en andere belanghebbenden hun mening geven over wat zij ‘bruisend’, ‘Brabants’ en ‘levendig’ vinden. En dat mag op allerlei manieren. Kinderen kunnen op grote bouwborden tekenen en zo laten zien wat zij gezellig vinden, er loopt een cameraman aan wie u uw ideeën kunt toevertrouwen, er is een sneltekenaar die uw beeld van de nieuwe markt in een handomdraai op papier schetst…. Alle meningen en ideeën worden gebundeld in een zogenaamd ‘Inspiratieboek’. Dat wordt de basis waarmee de architecten straks aan de slag kunnen.

De gemeente wil graag inwoners en andere belanghebbenden betrekken bij het proces om te komen tot een bruisend Dorpshart. Op 4 april jl. is het bidbook vastgesteld door de gemeenteraad. Hiermee zijn de stedenbouwkundige uitgangspunten en kaders vastgesteld. Geïnteresseerde marktpartijen weten nu waar ze zich aan moeten houden. Maar hoe doen zij inspiratie op om het centrum van Kaatsheuvel echt te laten bruisen? Hier gaat het Inspiratieboek voor zorgen!

Inspiratieboek
Het Inspiratieboek wordt een multimedia document, gemaakt door Kaatsheuvelnaren, waarin iedereen die dat wil op allerlei manieren kan laten weten wat termen als ‘bruisend’, ‘levendig’ en ‘Brabantse gezelligheid’ voor hen betekenen. Maar hoe krijgen we al deze meningen nu verzameld? Hier worden door de projectgroep diverse activiteiten voor georganiseerd, waaronder de marktdag. Voor deze interactieve activiteiten ontving de gemeente eerder dit jaar een subsidie van de provincie.

Een greep uit de activiteiten op 23 juni:
• Kinderkunst op bouwborden (5 tot 12 jaar). Kinderen kunnen zich via school aanmelden om mee te doen met deze artistieke actie. Samen met een heuse kunstenares schilderen kinderen hun wensen over en visie op wat ‘gezellig’ en ‘bruisend’ is in het dorp. De bouwborden worden vervolgens steeds opnieuw gebruikt op de diverse bouwlocaties in het dorpshart. Hun eigen kunstwerk wordt zo steeds opnieuw geëxposeerd!
• Leg uw sfeerbeeld vast bij de sneltekenaar
• RTV Midden Brabant interviewt met de camera op de schouder over sfeer en identiteit.
• Percussieworkshop
• Rondwandeling o.l.v. wethouder Hans Waijers
• Marktkramen met informatie
Verder is er natuurlijk een gezellige bar met dorpsterras (voor de gelegenheid midden op het plein), een springkussen, en er is muziek en een uitdagend improvisatietheater.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De bevolking van kaatsheuvel wil meer leven in de brouwerij,de markt moet gezellig worden,er moeten meer cafes en terrasjes komen,misschien een dicotheek voor onze jomgste jeugd.
Die kinderen moeten van ellende naar tilburg uitwijken voor een avondje plezier,en dat vind ik schandalig.
Er is hier gewoon niks te doen,zon groot dorp als kaatsheuvel met zoveel inwoners en er is 1 cafe.
en de supermarkten en eetenten zijn niet meer te tellen.

08 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home