Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 07, 2007

Kaatsheuvel: Situatie van speelzalen is 'dramatisch'

door Jeroen Ketelaars


KAATSHEUVEL - Het Loonse college wil 46.000 euro uittrekken om het tekort waar de Stichting Kindercentra Midden-Brabant (SKC) mee kampt, te dichten. Het tekort van de Loonse stichting is ontstaan omdat de vier peuterspeelzalen steeds minder klanten krijgen. "Ik ben blij dat het college ons tegemoet wil komen, want wij kunnen de tekorten zelf niet meer dichten", zegt SKC-directeur Piet Vermeulen. Maar of het gemeentegeld - áls de raad instemt met het toekennen van het bedrag - het tij zal keren, is volgens hem de vraag. "De toestand is dramatisch. Wat in jaren achteruit gegaan is, kun je niet meteen ten goede keren."
Vermeulen verwacht dat de peuterspeelzalen binnen twee, tweeënhalf jaar op zullen gaan in de kinderdagverblijven. Dat het aantal kinderen op de Loonse peuterspeelzalen zo achteruit is gegaan, heeft volgens de SKC-directeur twee oorzaken. "De ene is dat wij door bezuinigingen die in de vorige raadsperiode door de gemeenteraad zijn opgelegd, de tarieven met bijna vijftig procent moesten verhogen", aldus Vermeulen. "Daardoor is de toegankelijkheid voor veel ouders erg verslechterd. De andere oorzaak is dat er steeds meer kinderdagverblijven zijn gekomen." Het college stelt de raad ook voor om de peuterspeelzalen jaarlijks 35.000 euro minder te laten bezuinigen dan gepland was.
Voordat de Loonse peuterspeelzalen tot bezuinigen gedwongen werden, gebeurde het dat kinderen drie of vier dagdelen per week op de peuterspeelzaal verbleven. Nu zijn er dat maximaal twee. Ook zijn de wachtlijsten die er eerst waren, verdwenen.
Wethouder Wil Ligtenberg, die het peuterspeelzaalwerk in zijn portefeuille heeft, was niet voor commentaar bereikbaar.

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Och zijn ze er nu achter dat de verhoging misschien ietsjes te hoog was....pfffff,hadden ze eerder aan moeten denken.Eerst alles kapot maken en achteraf erop terugkomen.Hier in kaatsheuvel moet alles het duurste zijn he...

07 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Het zijn inderdaad de reacties die ik ook veel hoor,het is voor de gewone werkmensen niet meer te betalen,het is veels te duur.
Jammer is het zeker te noemen,want is belangrijk voor die kinderen dat ze in contact komen met andere kinderen van hun leeftij,en het geeft ze al een voorsprong als ze op de basisschool terecht komen.Ik kan niet snappen dat burgers dit van tevoren al aan zien komen,maar de gemmente haar kop in het zand steekt,eerst inderdaad alles duurder maken en dan toch weer terugkrabbelen,had het gewoon zo gelaten zoals het was dan was de peuterspeelzaal voor ieder kind toegangkelijk geweest.

08 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home