Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 05, 2007

Ozb-plan Ter Horst is 'rampzalig'

Als gemeenten straks zelf mogen bepalen hoe hoog de onroerendezaakbelasting (ozb) wordt, schieten de tarieven omhoog. Dat vreest de Vereniging Eigen Huis (VEH). Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken geeft gemeenten de vrije hand bij de tariefsbepaling. Eigen Huis verwacht tariefsverhogingen van 20 tot 30% en noemt de plannen 'rampzalig'.

Ter Horst zegt in te zullen grijpen als gemeenten te veel ozb opleggen. De plannen moeten in 2008 ingaan. Nu bestaat er een regeling waarbij de ozb met maximaal 2,75% mag stijgen. De VEH stapt misschien naar de rechter. De vereniging denkt houvast te hebben aan een recente uitspraak van de rechter in een soort gelijke zaak over rioolrechten. Toen zei de rechter dat het onredelijk is om huiseigenaren te belasten op basis van de waarde van hun huis. Juristen gaan nu uitzoeken of die uitspraak gebruikt kan worden om het akkoord over de ozb tegen te houden.

Bron: RTL Nieuws

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Waarom de grens loslaten en de huiseigenaren voor alles oplaten draaien. De huurverhogingen zijn toch ook gelimiteerd? En huurders maken toch ook gebruik van alle voorzieningen?

05 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home