Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juni 05, 2007

"Lef en durf

Commentaar Brabants Dagblad
Ambtenaren die overstappen naar het bedrijfsleven, ambtenaren die niet lekker in hun vel zitten of zelfs gefrustreerd zijn geraakt. De gemeente Loon op Zand zit er maar mooi mee te kijken. Het probleem is niet van gisteren en zeker niet van vandaag. Handenvol geld is Loon op Zand kwijt aan het inhuren van dure externe krachten en bureaus. En nu ligt er ook nog eens 750.000 euro op de plank om vacatures in te vullen en uitzendkrachten te vervangen door vast personeel. Loon op Zand is niet de enige die dergelijke problemen heeft, verkondigde burgemeester Ria van Hoek. Die vaststelling is correct, maar ook naïef, omdat ze daarmee voorbij gaat aan de kern van de zaak.
De burgemeester bevindt zich in een groot gezelschap van kop-in-het-zand-stekers, dat de waarheid niet onder ogen durft te zien. En die waarheid is dat Loon op Zand eens goed moet nadenken over zijn bestaansrecht.
Kan Loon op Zand als zelfstandige gemeente voortbestaan of is een fusie een betere keuze? Dat is de vraag die nu op tafel hoort te liggen. Ex-wethouder Jacques Broeders, nu voorzitter van Gemeentebelangen, zwengelde onlangs de discussie over de toekomst van zijn gemeente aan. En terecht. Besturen betekent ook lef en durf tonen. Daaraan ontbreekt het in Loon op Zand al veel te lang."

Labels:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het is wel erg toevallig dat dit commentaar vandaag in de krant staat. Op pagina 2 van het BD staat een groot artikel over de voorzitter van het VNG die de kleine gemeentes op wil heffen maar afgeschoten wordt door de burgemeesters van de kleine gemeentes. Misschien hebben de burgemeesters van de kleine gemeentes juist wel lef om zelfstandig te blijven. De schrijven van het commentaar woont volgens mij in een grote gemeente die graag de Efteling binnen zijn /haar grenzen wil hebben.

05 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home