Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juni 06, 2007

Multatulihof: lekker rustig wonen, maar wat meer privacy had gemogen

KAATSHEUVEL - Tonnie Konings zit er op deze zonnige middag jaloersmakend bij: alsof ze op vakantie is. Vóór haar appartement aan het Multatulihof, boekje bij de hand, sigaretje erbij. "Het is hier gezellig wonen", lacht de 69-jarige Kaatsheuvelse. Man Ad (72), die zich met een glaasje bier bij zijn vrouw heeft gevoegd, stemt er volmondig mee in. Alles begane grond, een mooie woningindeling, dichtbij het centrum. Vierendertig jaar hadden zij een fraaie woning in Sprang-Capelle, maar het nieuwbouwappartement voldoet meer dan prima. De huizen aan het Multatulihof zijn in 2006 opgeleverd, maar het project van Casade is pas nét officieel geopend omdat nu ook het openbare gebied klaar is. Het project omvat 57 huurappartementen, waar met name senioren wonen, en, aan de overkant van het veldje, dertien koopwoningen. Acht van de appartementen zijn betrokken door bewoners van Stichting Prisma.
Hoe mooi en prettig alles er ook mag zijn, voor verschillende bewoners zijn er ook wat nadelen. Het gebrek aan privacy, bijvoorbeeld. Voorbijgangers lopen bij de benedenappartementen létterlijk langs de tuinstoel, zeg maar. "Zit ik een boek te lezen, vragen ze: 'Is het mooi?' Zit ik te eten, vragen ze: 'Is het lekker?'", vertelt Tonnie Konings. Om daar verandering in te brengen, heeft het echtpaar een coniferenhaag geplant. Ook Henk Verhoeven had wel wat meer privacy willen hebben. En wat meer groen. "Maar het appartement is prachtig", zegt de 82-jarige.
Voor Robert Couwenberg is wonen op het Multatulihof 'pure zaligheid'. Wat wil je, met een fraaie, rustig gelegen koopwoning waar een tuin van 7 bij 28 meter achter ligt. "Er was al een optie op het huis. Toen die verviel, hebben we 't meteen gekocht", vertelt Couwenberg (42). Zo hebben de kinderen er veel speelruimte, terwijl zij 'vroeger' amper buiten kwamen. Het enige waar hij zich wat zorgen over maakt, is de 'kuil' op het pleintje. Nu ligt er nog gras, maar als het regent, fungeert het als 'bassin' voor hemelwater. "Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het dan een modderpoel wordt."

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

De foto die in de krant stond vond ik een vreemde foto
was die nu genomen in een tuin van de bewoners zelf op was deze genomen vand de straat en zaten de bewoners op de straat. Weet jij hoe dat precies zit?

06 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

op straat voor het appartement

07 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home