Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 08, 2007

Een dikke huid…….

Kaatsheuvel – Het College is er niet bepaald goed vanaf gekomen de laatste weken. Het begon al met de losse flodder van Jacques Broeders (Gemeentebelangen). Hij stelde de vraag of Loon op zand niet te klein is om zelfstandig te blijven. Een reactie van coalitiepartij (CDA) kon niet uitblijven. Herman van Gulik, reageerde geageerd door te melden dat Broeders, als voorzitter van Gemeentebelangen geen politiek moest bedrijven. “Dat is de taak van de fractie”, zo luidde zijn boodschap. Nu lijkt de mening van Gemeentebelangen na intern beraad te zijn gewijzigd. Gisteren zei de fractievoorzitter van GB, Ad van Laarhoven, dat Loon op Zand een rijke gemeente is, en dat er steeds nog aan de reserves toegevoegd wordt. Zou Broeders dat ook weten?, zo vraag ik me af. Er hoeft niet veel meer te gebeuren of Waalwijk heeft ons helemaal opgeslurpt. De politie, de brandweer, de ISD, de omroep, de inkoop, kortom op diverse gebieden werken de gemeentes als samen. De pers heeft de jaarrekening en de Voorjaarsnota kritisch onder de loep genomen en uitgebreid gecoverd in de krant. Het moet worden gezegd dat openheid van het college daaraan ten grondslag ligt. Tijdens de presentatie van de cijfers was het college opvallend open over allerlei zaken. Misschien moet iedereen daar nog aan wennen. Ik zou weleens willen weten of ze in onze buurgemeentes ook zo open zijn dat ze zelfs rapportages over bepaalde afdelingen in de voorjaarsnota stoppen. Nee, het is geen toeval. Op de vraag wie die “ik’ was die het rapport geschreven heeft antwoordde de burgemeester volmondig: “Het college!” . Wat mij betreft hoeft de vraag of Loon op Zand zelfstandig moet blijven niet op tafel te komen. De reserves zijn op orde en volgens de accountant is de gemeente gezond. Als het college nu ook nog het startschot geeft voor diverse plannen die op de plank liggen, dan krijgt ook –net als Ad van Laarhoven- , de burger vertrouwen in het college. En een dikke huid had het college toch al!

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Tweespalt in gemeentebelangen?
Gaat lekker zo!

08 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Zonder een dikke huid hou je het niet vol in de politiek.
Maar het is en blijft een prachtig vak om voor de gemeenschap toch iets te mogen doen ook al is lang niet iedereen het met je eens.
Els Coolegem

09 juni, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Ben het helemaal met je eens

Jan

09 juni, 2007  

Een reactie posten

<< Home