Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juli 16, 2007

Het dossier kamiel Snaphaan, Leon Rombouts en Manita Koenen

Kaatsheuvel - In deze rustige tijd waarin iedereen met vakantie is zijn er toch nog steeds twee zaken die de Kaatsheuvelnaren bezig blijven houden, namelijk de moord op 29 oktober 2001 op Kamiel Snaphaan en de dubbele moord op 27 maart 2003 waarbij de 37-jarige Manita Koenen en de 33-jarige Leon Rombouts in hun woning aan de Leliestraat in Kaatsheuvel met een zwaar kaliber vuurwapen in hun hoofd geschoten werden en overleden. Wat de eerste moord betreft schrijft Peter R. de Vries op zijn website:" De politie staat dan ook voor een groot raadsel waarom Kamiel op zo'n professionele en koelbloedige wijze uit de weg is geruimd. Mogelijk wist Kamiel te veel, of zijn bepaalde zakelijke of privé-contacten hem fataal geworden. Ik hoop voor de ouders dat dit mysterie ooit opgelost wordt. De tweede zaak, de moord op Marita Koenen en Leon Rombouts heeft tot nu toe ook niets opgeleverd. Je zou denken dat in de "Kletsheuvel" niets geheim blijft staat de politie en Peter R. nog steeds voor een raadsel . Peter R. schrijft op zijn site: "In het kleine dorp is het van meet af aan duidelijk wie er achter de dubbele moord moet zitten: dat kan niemand anders zijn dan Manita's jaloerse ex-man Johan van der M. Van der M. is een lokale drugsbaron, die Manita al eerder heeft mishandeld en haar verscheidene keren met de dood heeft bedreigd. Dit alles uit wraakzucht, omdat Manita hem kort daarvoor in de steek heeft gelaten voor Leon Rombouts. Enkele maanden voor de moord heeft Johan van der M. zijn dreigementen waargemaakt en Manita maar liefst 18 keer neergestoken met een mes. Een misdrijf waarvoor hij uiteindelijk tot acht jaar cel wordt veroordeeld". Ik ken geen van de genoemde personen, maar ik hoop dat de zaak wordt opgelost. Ik ben er overigens van overtuigd dat de zaak eens wordt opgelost.

Labels:

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

In de zaak van Leon en Manita waren ze er anders heel erg dichtbij,en er waren wel heel veel toevalligheden die het spoor naar johan leidde.
En het is dan ook verdomd zuur,dat ze het bewijs niet rondkrijgen.
Ik blijf ook altijd hopen(zeker voor de familie dat iemand zijn mond voorbij gaat kletsen,die vent hoort zijn levenlang achter de tralies,die deinst nergens voor terug,kijk alleen maar eens wat hij zijn eigen vlees en bloed heeft aangedaan!

16 juli, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Ik hoop met je mee!

16 juli, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Wat die moord op Kamiel betreft hoef je denk ik ook niet veel verder te zoeken. Johan van de M. heeft een goed voorbeeld gehad aan zijn zwager C. van W. die ook vast heeft gezeten op poging tot moord. Ook hij zat vast ten tijde van de moord. Justitie moet die lui eens wat harder aanpakken. Voor de nabestaanden is het in ieder geval onverteerbaar dat de opdrachtgevers van die laffe moorden zich gewoon weer op straat durven te vertonen.

18 juli, 2007  
Anonymous Anoniem said...

De moord op Kamiel was niet op 29 januari maar op 29 oktober 2001.
En het zijn zieke breinen die achter zo'n laffe daad zitten.

20 juli, 2007  

Een reactie posten

<< Home