Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 13, 2007

Actie om winkelcentra veiliger te maken

Brabants Dagblad, door Sjaak Koolen
KAATSHEUVEL - Ondernemers en gemeente maken zich samen sterk voor een betere beveiliging en meer veiligheid in de winkelgebieden in Kaatsheuvel en Loon op Zand.
Hun activiteiten moeten volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, economische zaken) leiden naar het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dat keurmerk is geen garantie, maar geeft wel aan dat al het mogelijke gedaan wordt om de veiligheid in de winkelgebieden te verbeteren. Kaatsheuvel is als eerste aan de beurt, over een tijdje volgt Loon op Zand. Ook politie, brandweer, vastgoedeigenaren, beveiligingsbedrijven en verzekeraars werken mee. Om het keurmerk te bemachtigen, wordt eerst in beeld gebracht hoe het met de veiligheid op dit moment gesteld is. Hiervoor is inmiddels een enquête uitgezet onder de Kaatsheuvelse ondernemers met vragen over alles wat met veiligheid te maken heeft: vandalisme, overlast, inbraken, overvallen, verkeerssituaties, onderhoud groen en straten."De enquête moet inzicht geven in de zwakke punten. Aan de hand daarvan maken we een overzicht van de te treffen maatregelen ter verbetering van de veiligheid", aldus Aussems. Over een maand komt daar duidelijkheid over.

Labels: