Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 11, 2007

Impressionistische kunst in Kaatsheuvel


KAATSHEUVEL - In de bibliotheek in Kaatsheuvel is deze zomer werk te zien van Jacques Bogaert. Deze in Belgiƫ geboren kunstenaar woont al 25 jaar in het dorp Loon op Zand.


Bogaert, die een opleiding volgde aan de Vrije Kunstacademie in Brussel, maakt schilderwerken in impressionistische stijl. Hij laat zich vooral inspireren door kleur en lichtinval, maar ook door het onderwerp dat hij op het doek vastlegt. Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij al 20 jaar schilderles. Dit laatste doet hij overigens ook wel eens in het buitenland. Zo geeft hij bijvoorbeeld workshops op een boerderij in Frankrijk.
Vanaf 16 juli hangen zijn schilderijen in de Kaatsheuvelse bibliotheek, aan de Huygenstraat. De expositie is te zien tot en met 17 augustus. Belangstellenden moeten wel rekening houden met aangepaste openingstijden van de bibliotheek. Tijdens de zomervakantie (2 juli tot en met 11 augustus) is de bibliotheek op maandag en vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 20.30 uur. Op woensdag en zaterdag kan iedereen van 10.00 tot 12.00 uur terecht.
Vanaf maandag 13 augustus gelden weer de normale openingstijden.

Labels: