Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 16, 2007

Kaatsheuvel : Bewoners “De Vaertkant” gedupeerd.

Door: Jan in 't Groen

Kaatsheuvel – De bewoners van het seniorencomplex “De Vaertkant aan de Roestenbergstraat zijn door een inbraak zwaar gedupeerd. Volgens de bewoners van het dertig appartementen tellende complex zijn er in de nacht van dinsdag op woensdag uit de naastgelegen berging twaalf tot zestien damesfietsen gestolen. De berging was afgesloten. De politie kon gisteren het definitieve aantal nog niet geven omdat er nog bewoners met vakantie zijn en er daardoor nog geen aangifte is gedaan. De overwegend vrouwelijke bewoners van het complex zijn zwaar aangeslagen.

Overal zitten bewoners samen om het voorval te bespreken. “Mijn Spartamet en mijn gewone fiets zijn weg, en de dieven hebben de fietstassen achtergelaten. Mijn fiets was alles voor mijn. Ik kan me nu niet meer verplaatsen”, vertelt Mevrouw Sjan Muskens. Volgens haar stonden de fietsen op slot. “Zelfs een elektronisch fiets van een hartpatiënt hebben ze meegenomen”, verklaart ze. Omdat er nog fietsen op de parkeerplaats achter zijn gebleven denken de bewoners dat de dieven geen ruimte hebben gehad om alle fietsen mee te nemen. Mevrouw Fien van Vugt is er helemaal kapot van. Ze vertelt dat ze haar man elke middag op de fiets in het bejaardenhuis gaat bezoeken. “Het was een prachtige fiets en ik kan niet zonder”, klinkt het hevig geëmotioneerd. Een buurtbewoner is zo vriendelijk om een fiets beschikbaar te stellen. “Dit is nou de tweede fiets die in een korte tijd gestolen wordt”, vertelt van Vugt. Sommige bewoners zeggen bang te zijn om in het complex te blijven wonen. “Je denkt dat als je hier gaat wonen er niets kan gebeuren maar je vindt ’s-ochtends de wiet op de binnenplaats. En nu dit.”, verklaart een bewoner die niet met haar naam in de krant wil. Opzichter Cees Dannenberg van verhuurder Casade Woondiensten die pas gisterenmissag op de hoogte was van de omvang van de diefstal, zegt geschrokken te zijn. “De precieze details weten we nog niet, maar we gaan er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen”.

Labels: