Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, augustus 05, 2007

'Strepen op Europalaan in Kaatsheuvel hebben geen effect'

KAATSHEUVEL - Een waarschuwingsbord, witte paaltjes in de berm en wit geschilderde trottoirbanden attenderen het verkeer op de Europalaan op het slipgevaar dat daar bestaat. Maar de buurt heeft maar weinig vertrouwen in het effect van deze maatregel.

Deze week zijn die maatregelen genomen. De gemeente Loon op Zand kwam in actie nadat de afgelopen maanden zeker zo'n dertig auto's in de berm van die bocht terecht kwamen.
Maar alle maatregelen ten spijt hebben veel Heikantbewoners die op korte afstand van de bocht wonen niet de overtuiging dat door deze maatregelen minder auto's uit die bocht vliegen. Want die bewoners denken niet dat al dat geslip op de Europalaan alleen door het geluidsarme Zoab-asfalt komt. "Er wordt veel te hard gereden. 90 procent van al die slippartijen zijn daar het gevolg van. Vooral de jongeren rijden hier te hard", zegt Nico Vastré.

Commentaar: Het is inderdaad zo,dat er veel te hard gereden wordt. Daarnaast zijn mensen met allerlei dingen bezig, in gedachten verzonken of kijken ze naar het parkeerterrein van de Efteling om te kijken of het druk is. Met de bocht is niet mis, gewoon opletten en minder hard rijden.

Labels: