Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 02, 2007

Bisschop wilde diaken Brok niet ontslaan

Kaatsheuvel - Bisschop Hurkmans heeft geweigerd de benoeming van diaken Willem Brok in Kaatsheuvel in te trekken. Het verzoek van het kerkbestuur van de Parochie Kaatsheuvel om Brok eervol ontslag te verlenen, is niet ingewilligd. Dat zegt Brok in een gesprek met het Brabants Dagblad. "Dat heb ik van zijn vicaris (de plaatsvervanger van de bisschop) vernomen. Er was volgens de bisschop geen reden om mij te ontslaan."

Omdat er een moeizame werksituatie dreigde te ontstaan, adviseerde de vicaris de pastor uit te kijken naar een andere parochie. Toen duidelijk was dat de pastor benoemd kon worden in Eindhoven, heeft hij zijn ontslag gevraagd en gekregen. „Ik wil bij de parochianen in Kaatsheuvel de indruk wegnemen dat ik zomaar vrijwillig ben vertrokken.”

Labels: