Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 18, 2007

Kaatsheuvel toont warm hart

Kaatsheuvel - Het gemeentehuis van Kaatsheuvel heeft veel weg van een televisiestudio waar opnames voor een grote actie plaatsvinden. Honderden Kaatsheuvelnaren komen met hun gift naar het gemeentehuis om het onbekende doel van Karin Klerx voor het nieuwe programma van Wendy van Dijk, die overigens zelf niet aanwezig is, “Heel Holland Helpt” te ondersteunen. Voor de trappen staan twee grote harten, en Liesbeth van Boxtel verkoopt voor 1 euro suikerspinnen. De grote hal van het gemeentehuis staat binnen tien minuten vol. Het koor “De Levensgenieters” brengen met het lied “Brabant” van Guus Meeuwis de sfeer er meteen in. Burgemeester Ria van Hoek is dolenthousiast: “Dit is Top! Dit is genieten en hartverwarmend!”. De cameraman is verbaast: ”Het is eigenlijk een beetje bizar dat mensen geld inzamelen en weten niet eens weten waar het voor is. Terwijl Harrie Hens de zaak op een onnavolgbare wijze aan elkaar praat komen steeds meer verenigingen, bedrijven en individuen geld storten. De kleintjes van vv Desk komen 125 euro storten en de kinderen van Basisschool de Vaert hebben 300 euro bij elkaar gesprokkeld door lege flessen in te zamelen. La Jeunesse en The Young Ones komen met de gage van twee optredens, 150 euro. Lara van Corstanje(8) heeft samen met enkele kinderen van Tjeater Spot een heitje voor karwetje gedaan. De opbrengst, 12 euro, wordt trots aan Karin overhandigd. En zo gaat het maar door. Na twee uur wordt de stroom wat minder en na het laatste interview met RTL vliegen Karin Klerkx en Marjolein van Heesch elkaar om de hals. De uitzending is te zien op 26 oktober om 20.30 op RTL4.
 
Karin Klerkx
Posted by Picasa

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Met alle respect voor een actie waarvan ik niet weet welk doel het heeft, ben ik na een uur naar huis gegaan om te eten. De aanvangstijd 18.00 uur was echt ondoenlijk. Als men een ander tijdstip had gekozen waren er nog meer mensen geweest.
Wie gaat er nu iets betalen aan een doel waarvan men de bestemming niet weet. Zo zou ik persoonlijk nooit iets betalen aan milieudefensie

19 september, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Je kan niet zo maar zeggen welk tijdstip je het gemeentehuis tot je beschikking wil hebben, en als dit het best uit komt voor hen, mag je daar al blij mee zijn. Je had ook van tevoren kunnen eten, net als de meeste anderen. Verder had je een appeltje kunnen kopen, doneer je meteen geld aan het goede doel én je hebt iets te eten.
Wat betreft het doel wat onbekend is..daar draait het juist om. Als het doel al bekend is, is het geen verrassing meer. Zo werkt dat nou eenmaal bij dit programma. Ik vond het een superactie, sowieso dat iemand zich inzet voor een goed doel is al geweldig! Er moet vast veel tijd in hebben gezeten, dat doet iemand uit zichzlf, zonder eigenbelang. Wat mij betreft geslaagd!

26 september, 2007  

Een reactie posten

<< Home