Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 16, 2007

Berkdijk geeft masterclass in afwerken

Posted by Picasa

Kaatsheuvel – De thuiswedstrijd van Berkdijk tegen Wilhelmina begon zonder Bas Smulders, die vorige week tijdens de training een beenbreuk opliep. Bas is maandag geopereerd. Dan de wedstrijd: De eerste 25 minuten kwamen de elf van Berkdijk-trainer Regi Essed er nauwelijks aan te pas. Wilhelmina kreeg kleine kansjes. In de vierde minuut ging een vrije trap van Nick Lurling net over het doel van gelegenheidsdoelman Christ Netten. Berkdijk kreeg pas in de tiende minuut de eerste corner. Vooral aan de linksbuiten en de diepe spits Maikel Passon had de verdediging van Berkdijk hun handen vol. Pas na 25 minuten begon Berkdijk meer vat te krijgen op het spel van de gasten, die van achteruit goed bleven combineren. In de 31ste minuut was het raak. Good old Henri Oomen bediende Dennis Weijters, die met een prachtig schot de thuisploeg op 1-0 zette. Wilhelmina bleef echter aandringen, maar wist geen kansen te creëren. In de tweede helft hetzelfde beeld: Een offensief Wilhelmina en een verdedigend Berkdijk. In de 63e minuut was het weer prijs. Dennis Weijters bediende Rob Couwenberg. Met een snoeiharde kopbal zette hij de 2-0 op het scorebord. De vreugde duurde echter maar kort. In dezelfde minuut scoren de Bosschenaren de 2-1. Wilhelmina bleef aandringen maar kon gen vuist maken. En als er dan eens een aanval doorkwam vonden de spitsen van Wilhelmina de voortreffelijke doelman van Berkdijk op hun weg. Nadat Ruud Verduin in de ploeg 70ste minuut gekomen was voor Ernard Dragonic en in de 75e minuut Henri Ommen vervangen werd door Osman Cifci viel de beslissing in de 89ste minuut. Dennis Weijters brengt Rob Couwenberg wederom in stelling en van 20 meter afstaand schoot Couwenberg prachtig de 3-1 in. Over de hele wedstrijd genomen had Wilhelnina zeker 75% balbezit. Door zeer effectief voetbal van Berkdijk bleven de drie punten in Kaatsheuvel. Trainer Regi Essed was tevreden over de prestatie van zijn elftal. “We hadden echter nog teveel moeite om de bal in de ploeg te houden en we leden veel balverlies”,aldus de trainer. Van uitblinkers wilde hij niet weten. “Het is het collectief dat gewonnen heeft”.