Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 14, 2007

Loonse Vrijwilligers zijn papierwinkel zat

Loonse wethouder wacht met smart op digitalisering

Kaatsheuvel – De vrijwilligers van de gemeente Loon op Zand willen dat de gemeente de aanvragen voor het organiseren van een evenement vereenvoudigt. Volgens de verenigingen moet men om een evenement te organiseren bijna een boekwerk aan formulieren invullen en moeten ze zich aan teveel regeltjes en wetjes houden. “Om tijdens de dodenherdenking twee minuten stilte te houden en The Last Post te laten blazen moet er een reeks formulieren ingevuld worden waar je niet goed van wordt”, aldus Ad van Beek. Naast de papierwinkel is het zelf moeten halen en terugbezorgen van vlaggenmasten tijdens openingstijden van de gemeentewerf een bron van ergernis. Deze klachten spuiden verenigingen tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis over de nota vrijwilligersbeleid eerder deze week. De verenigingen gaven aan graag hulp te krijgen van de gemeente bij de invoering van het rookbeleid. Veel verenigingen zeggen problemen te hebben met het vinden van bestuursleden. Met name voorzitters zijn moeilijk te vinden. Opmerkelijk is dat vutters nauwelijks meer bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen.
Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen, vrijwilligersbeleid laat in een reactie weten begrip te hebben voor de problemen van de vaak kleinere verenigingen. “Ik zit met smart te wachten op een digitaal systeem zoals de belastingdienst heeft. Als je dan bij de vraag of er iets gewijzigd is ten opzichte van vorig jaar ja invult, vallen een reeks vragen al weg”. Ook zegt de wethouder toe de gevraagde vacaturebank snel te gaan publiceren. Volgens Aussems zit het bij de grote organisaties zoals het Pleinfestival en het Beachvolleybal wel goed, maar zit het probleem met name bij de verenigingen die incidenteel iets organiseren. “We zijn al bezig met vereenvoudiging. De afschaffing van de legeskosten is daar een voorbeeld van. Hij roept op de verenigingen die problemen hebben direct aan te kloppen bij de gemeente. “Wij hebben vaste contactpersonen die direct kunnen helpen”, aldus Aussems.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ook zegt de wethouder toe de gevraagde vacaturebank snel te gaan publiceren.

Dit staat alvan het begin af aan op de nominatie in het leven geroepen te worden sinds de lancering van de web-site van de vrijwilligers in Loon op Zand
http://www.steunpuntvrijwilligerswerk-loz.nl

Nu moet hij niet net doen of dit een idee is van hem, Het is een idee wat nooit is uitgewerkt. Slap beleid dus.

14 september, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Met publiceren bedoeld hij 't Weekbeeld

14 september, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Wat een onzin die vacaturebank is op de web-site helemaal LEEG
het eerste anonieme bericht is ook van mij.
Het zal dus en op die web-site gepubliceerd moeten worden en in weekbeeld.

14 september, 2007  
Anonymous Anoniem said...

Bemiddeling

Het steunpunt heeft een vacaturebank opgezet voor de vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties binnen de gemeente Loon op Zand. Dit is een samenwerkingsverband met Prisma Brabant (inkopen vacaturebank) en met Contour, het vrijwilligerssteunpunt van Tilburg. Contour zal de bemiddeling uitvoeren tussen vrijwilliger en organisatie. Zowel vrijwilligers als organisaties kunnen zich aanmelden op deze vacaturebank:

via e-mail
door binnen te lopen tijdens de spreekuren in .......................
of door te bellen voor een afspraak
Met de vrijwilligers wordt tijdens een persoonlijk gesprek bekeken wat de mogelijkheden en wensen zijn. Als de gegevens van de vrijwilliger zijn ongevoerd, brengt het bemiddelingsprogramma vraag en aanbod bij elkaar. De medewerkers van Contour kunnen extra infomratie over de gekozen vacatures geven. Daarna wordt de vrijwilliger in contact gebracht met de organisatie die de vacature geplaatst heeft.

Dit bovenstaande bedoel ik dus laat een lijst met vacatures zien op de site zodat er geen drempel is om iemand te contacteren. Dan is de eerste drempel al geslecht.

14 september, 2007  
Anonymous Anoniem said...

jacky smit

vvd natuurlijk eerst anoniem en dan kijken wat de sukkeltjes er van zeggen.
dat is nu de laag bij de grond politiek.

ik durf mijn naam er dus wel bij te zetten.

peter hamers

17 september, 2007  
Anonymous Anoniem said...

tut utt tut
ik tik zo vaak wat in hier op de site vaak gaat het snel en pakt d esite niet als je op overig klikt en je naam inklikt met anoniem lukt het dan wel. Ben blij dat ik dan naderhand nog zeg dat ik dat heb geschreven en dat kun je niet van iedereen zeggen.
Je wilt jezelf toch niet bestempelen als sukkeltje he nu lijkt dat nl. zo.
Ik was bij de eerste avond aanwezig en heb er op mijn web-log zelf ook al wat over geschreven over de vrijwilligersbijeenkomst dus wat dat betreft, ben ik open genoeg geweest en zelfs nog eerder een verslagje dan de krant ervan gemaakt of wel op welke andere web-site van raadsleden of partijen in Kaatsheuvel ook. Dus !

18 september, 2007  

Een reactie posten

<< Home